«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις»: πρωτότυπος διαγωνισμός της WWF Ελλάς

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις»: πρωτότυπος διαγωνισμός της WWF Ελλάς

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό καλεί μαθητές από 10 έως 15 ετών η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς. «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις» είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι στο οποίο οι μαθητές μπορούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για την ελληνική φύση και να διεκδικήσουν όμορφα δώρα.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά, μέσα από την ιστοσελίδα της WWF και αφορά σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Το παιχνίδι έχει τρεις πίστες: Θράκη, Κυκλάδες και Αττική. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «ποιο είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό της Ελλάδας» ή «γιατί τα φλαμίνγκο έχουν ροζ χρώμα» και να λύσουν γρίφους και να ξεπεράσουν πιθανές παγίδες, ώστε να ξεκλειδώσουν την επόμενη πίστα και να φθάσουν στο τέλος του παιχνιδιού.  Το εικονικό ταξίδι εμππλουτίζει τις γνώσεις των μαθητών στη γεωργαφία, το φυσικό περιβάλλον και τις απειλές του, την ιστορία αλλά και τις καθημερινές μας συνήθειες που μπορούν να γίνουν πιο «πράσινες».

«Μέσα από το παιχνίδι, οι μαθητές δεν ανακαλύπτουν απλά την ελληνική φύση αλλά ταξιδεύουν στις πιο όμορφες γωνιές της χώρας μας, ανακαλύπτουν τη μοναδικότητά τους και έρχονται σε επαφή με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το περιβάλλον σήμερα. Ένα διαδικτυακό ταξίδι γίνεται έτσι το εισιτήριο για μια πραγματική ευαισθητοποίηση των πολιτών του αύριο», εκτιμά η Ναταλία Καλεβρά, επιστημονική υπεύθυνη για το συγκεκριμένο παιχνίδι από το WWF Ελλάς.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της ερευνητικής ομάδας Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού, CoSyLLab του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά και τη χρηματοδότηση του WWF Ολλανδίας.  Οι πληροφορίες για τις ερωτήσεις προέρχονται από το Οικοσκόπιο, την ψηφιακή χαρτογραφική εφαρμογή του WWF για το περιβάλλον. Το παιχνίδι είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή