Καϊλή-Ανδρουλάκης προς Πιτέλα: Καμία συνεργασία Σοσιαλιστών με όσους δεν στηρίζουν Μακρόν

Καϊλή-Ανδρουλάκης προς Πιτέλα: Καμία συνεργασία Σοσιαλιστών με όσους δεν στηρίζουν Μακρόν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρη υποστήριξη του Εμμανουέλ Μακρόν από τον Ζαν Λυκ Μελανσόν ζητούν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, θέτοντας έτσι όρο για τη συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ Σοσιαλιστών και Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Οι δύο ευρωβουλευτές, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Ομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάννι Πιτέλα, επισημαίνουν την δυσάρεστη έκπληξή τους από την άρνηση, τόσο του κ. Μελανσόν, όσο και της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, να καλέσουν τους Γάλλους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ του κ. Μακρόν, ώστε να εμποδιστεί η άνοδος της κ. Λεπέν και του Εθνικού Μετώπου.

Όπως τονίζουν «είναι απαράδεκτο για κάποιον που ανήκει στην Αριστερά, όπως δηλώνει ο κ. Μελανσόν, να μην παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ του κ. Μακρόν καθώς η αποχή και το λευκό ή το άκυρο δεν αποτελούν πραγματικές επιλογές όταν ο αντίπαλος είναι η κ. Λεπέν».

Σημειώνουν μάλιστα την έκκληση από τον γνωστό οικονομολόγο Τομά Πικετί προς τους ψηφοφόρους της Αριστεράς, να ψηφίσουν τον κ. Μακρόν, για να χάσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου.

Επίσης, η κ. Καϊλή και ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέρουν ότι βρίσκουν δύσκολο να καταλάβουν πώς γίνεται να συνεργάζεσαι με κάποιους που εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν νιώθουν την ανάγκη να καλέσουν σε ενότητα απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς. Για τον λόγο αυτό καλούν τον κ. Πιτέλα να καταστήσει σαφές, ότι οι συζητήσεις για την όποια συνεργασία μεταξύ Σοσιαλιστικής Ομάδας και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς πρέπει να εξαρτάται από την υποστήριξη της υποψηφιότητας του κ. Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή