Παραίτηση Ευκλ. Τσακαλώτου ζητούν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ

Παραίτηση Ευκλ. Τσακαλώτου ζητούν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγευση της σύγκρουσης που αναμένεται να ξεσπάσει στη Βουλή, όταν τα μέτρα της συμφωνίας με τους θεσμούς κατατεθούν προς ψήφιση, έδωσαν χθες κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην αίθουσα της ολομέλειας. Στο περιθώριο συζήτησης για την κύρωση διεθνούς συμφωνίας, η πλειοψηφία δέχθηκε τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον κ. Ευκλ. Τσακαλώτο να βρίσκεται στο στόχαστρο υπό το φως των τελευταίων αποφάσεων για περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου, εξαιτίας γνωστής παλαιότερης δήλωσής του πως η διατήρηση του «αφορολογήτου» στα προ έτους επίπεδα συνιστούσε «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.

«Δεν μπορώ παρά να θυμίσω την υπόσχεση του υπουργού των Οικονομικών σε αυτή την αίθουσα, σε αυτό το Σώμα, ότι θα παραιτηθεί και δεν θα φέρει τέτοιες ρυθμίσεις. Αναμένω, λοιπόν, να τηρηθεί αυτό το οποίο ελέχθη. Εδώ δεν είμαστε όμιλος συζητητών, δεν είμαστε φιλολογικός σύλλογος, είμαστε η Βουλή των Ελλήνων. Ο καθένας έχει την ευθύνη για όσα λέει, για όσα υπόσχεται, για όσα δεσμεύεται, έστω και αν επ’ αυτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι δεσμεύσεις έχουν αποκτήσει σχετικό περιεχόμενο, οι υποσχέσεις, δε, σημαίνουν ακριβώς το αντίθετο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Δένδιας (Ν.Δ.).

«Ο κ. Τσακαλώτος θα παραιτηθεί διότι φοράει παντελόνια και είχε πει ότι αν πέσει το αφορολόγητο κάτω από τις 9.000 ευρώ, θα παραιτούνταν. Επεσε στις 8.800 ευρώ και τώρα που το πήγε στις 5.681 ευρώ δεν έχει παρά να παραιτηθεί» σημείωσε ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη).

«Ληστρικές επιδρομές»

Στο ίδιο πλαίσιο, οι κ. Δένδιας και Λοβέρδος, προκαλώντας με τις παρεμβάσεις τους εντονότατες αντιδράσεις από τον χώρο της δικομματικής συγκυβέρνησης, στάθηκαν στο αντιλαϊκό και υφεσιακό, όπως τον χαρακτήρισαν, χαρακτήρα των μέτρων που συμφωνήθηκαν. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «ληστρικές επιδρομές στις τσέπες των Ελλήνων» και αμφισβήτησε την κυβερνητική δέσμευση πως τα αντίμετρα θα ληφθούν αφού θα υπάρχουν επαρκή πλεονάσματα. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ στάθηκε στο γεγονός ότι αντεργατικά μέτρα συμφωνήθηκαν ανήμερα τη Πρωτομαγιά: «Νέμεσις είναι αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε.

Χ.Α., ΚΚΕ, Ποτάμι

Επικριτικά για τις κυβερνητικές επιλογές ήταν τα σχόλια των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και του Ποταμιού.

Για «ψέματα» της αντιπολίτευσης μίλησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτ. Σαντορινιός και υποστήριξε ότι τα πλεονάσματα που προβλέπονται θα επιτευχθούν.

«Η κυβέρνηση προσπάθησε να περιορίσει τις παράλογες απαιτήσεις που προέρχονται από τους περίφημους δανειστές. Το μαρτύριο κλείνει», ανέφερε ο κ. Π. Κουρουμπλής, για να προσθέσει: «Η κυβέρνηση ασχολείται με την Ελλάδα. Η αντιπολίτευση ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα μας κρίνει όλους ο λαός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή