Νέο σόου Πολάκη στο νοσοκομείο της Ζακύνθου

Νέο σόου Πολάκη στο νοσοκομείο της Ζακύνθου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» της επαναλειτουργίας των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου σημειώθηκε χθες, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να «παρίσταται» ο ίδιος σε τρεις επεμβάσεις γενικής χειρουργικής, σε μία προσπάθεια να πιέσει όσους γιατρούς αντιδρούν στην επαναλειτουργία των χειρουργείων.

Ειδικότερα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου τρεις χειρουργικές επεμβάσεις με τη συμμετοχή του κ. Πολάκη –ο οποίος είναι χειρουργός– και μία καισαρική. Για τη διενέργεια των επεμβάσεων μετέβησαν στο νοσοκομείο χειρουργοί νοσηλευτές και αναισθησιολόγος από το Γενικό Νοσοκομείο/Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας και το νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Ο κ. Πολάκης, μάλιστα, «ανέβασε» στο προσφιλές του μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται να φορά τη χειρουργική ποδιά μετά την ολοκλήρωση της πρώτης επέμβασης, που συνοδεύονταν από τη διευκρίνιση ότι πρόκειται για πλαστική βουβωνοκήλης με πλέγμα υπό γενική αναισθησία με χρήση του κεντρικού δικτύου αερίων. Υπενθυμίζεται ότι μερίδα χειρουργών του νοσοκομείου Ζακύνθου είχε αρνηθεί το προηγούμενο διάστημα να διενεργήσει χειρουργικές επεμβάσεις, ζητώντας παράκαμψη του κεντρικού δικτύου αερίων, εκφράζοντας επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλειά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει γίνει εφικτή η ομαλή επαναλειτουργία των χειρουργείων που είχαν κλείσει τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχαν σημειωθεί μετεγχειρητικές επιπλοκές σε ασθενείς

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο αναπληρωτής υπουργός χρησιμοποιεί την ιδιότητά του ως γιατρός χειρουργός, για να δώσει το μήνυμα της ασφαλούς λειτουργίας χειρουργείων. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Αύγουστο, στο νοσοκομείο Σαντορίνης, όταν συμμετείχε στην πρώτη επέμβαση με γενική αναισθησία στη συγκεκριμένη μονάδα.

Οπως και τότε, η συμμετοχή του στις επεμβάσεις στη Ζάκυνθο σχολιάστηκαν αρνητικά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. «Εχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και ιατρικής δεοντολογίας στα δημόσια νοσοκομεία», σημείωσε, κάνοντας λόγο για «νέο σόου Πολάκη» και θέτοντας το ερώτημα κατά πόσον είναι νόμιμο να χειρουργεί στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή