Εκδήλωση Λαϊκής Ενότητας για τις εκλογές στη Γαλλία

Εκδήλωση Λαϊκής Ενότητας για τις εκλογές στη Γαλλία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις τρεις ημέρες πριν από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η Λαϊκή Ενότητα διοργανώνει σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στο Σινέ Κεραμεικός εκδήλωση με θέμα «Γαλλικές εκλογές. Η Αριστερά ξανά στο προσκήνιο». Στην εκδήλωση συμμετέχει, εκπροσωπώντας τον συνδυασμό «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο Αντριέν Κλουέ. Η εκδήλωση παρουσιάσθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, όπου ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, ότι «ο ρόλος της γαλλικής Αριστεράς επηρεάζει την Ευρώπη και τη χώρα μας, που βρίσκεται κάτω από την μπότα των μνημονίων».

«Κουράγιο από τη Γαλλία»

Ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για νίκη του Μελανσόν και της γαλλικής Αριστεράς στις εκλογές, αναφερόμενος στο ποσοστό που κατάφεραν να αποκομίσουν στον πρώτο γύρο και προσέθεσε ότι «η Γαλλία μας δίνει κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουμε ως Αριστερά στην Ελλάδα την προσπάθειά μας». Επανέλαβε, δε, την πάγια θέση του κόμματός του ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε σφόδρα στην ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι όχι μόνον πρόδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά καταλύει κάθε δημοκρατικό θεσμό στη χώρα». Ο κ. Κλουέ μετάφερε την εμπειρία της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης στη Γαλλία, ενώ, σε σχέση τη στάση του συνδυασμού «Ανυπότακτη Γαλλία» ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, είπε ότι ζητάει να μην κατευθυνθεί ούτε μία ψήφος στη Μαρίν Λεπέν, αλλά ότι δεν θα καλέσει σε ψήφο υπέρ του Μακρόν.

Στη σημερινή εκδήλωση θα γίνει αναλυτική συζήτηση για την εμπειρία της εκλογικής αναμέτρησης στη Γαλλία, το υψηλό ποσοστό που εξασφάλισε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν και τις προοπτικές για την ευρωπαϊκή Αριστερά και την Ευρώπη συνολικότερα μέσα από το πρίσμα των αναδυόμενων προκλήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή