Η Fraport παρουσίασε τα σχέδια αναβάθμισης του αεροδρομίου Κέρκυρας

Η Fraport παρουσίασε τα σχέδια αναβάθμισης του αεροδρομίου Κέρκυρας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σχέδια αναβάθμισης του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας παρουσίασε προχθές η Fraport Greece. Παρουσία του επικεφαλής της επιχείρησης Αλεξάντερ Ζίνελ, τα στελέχη της Fraport ανέλυσαν διεξοδικά προς τους φορείς του νησιού το πλάνο ανάπτυξης του αερολιμένα και τους επιμέρους στόχους της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η εταιρεία, θα κατασκευαστεί ένας νέος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου, αυξάνοντας το συνολικό μέγεθος του αεροδρομίου κατά 24%. Παράλληλα θα ανακαινιστεί ο υπάρχων τερματικός σταθμός, o οποίος και θα επεκταθεί κατά 10.294 τ.μ. Επίσης θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν αύξηση 27% των σημείων ελέγχου εισιτηρίων (check-in) (από 22 θα ανέλθουν σε 28), 50% αύξηση των ζωνών ασφαλείας και 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 6 σε 9). Ακόμη η εταιρεία προτίθεται άμεσα να εγκαταστήσει νέο σύστημα για τον έλεγχο των αποσκευών (HBS inline screening), να ανακαινίσει και να αναβαθμίσει τον πυροσβεστικό σταθμό και τέλος να ανακαινίσει τον ασφαλτοτάπητα στους χώρους προσγείωσης, απογείωσης και στάθμευσης αεροσκαφών.

«Αποστολή μας είναι να βελτιώσουμε την εμπειρία των επιβατών, ώστε να είναι αντάξια του προορισμού», σχολίασε ο επικεφαλής της Fraport Greece κ. Ζίνελ. Ο ίδιος σημείωσε ότι η εταιρεία διαθέτει τα εργαλεία για να εκσυγχρονίσει το αεροδρόμιο, αλλά αυτό θα γίνει με τη βοήθεια της τοπικής κοινότητας και των τοπικών φορέων. «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ», προσέθεσε, «για να έρθουμε σε επαφή μαζί τους και να συζητήσουμε πώς θα αναπτύξουμε το αεροδρόμιο έτσι ώστε να χτίσουμε μαζί ένα σπουδαίο μέλλον για την Κέρκυρα».

Τα στελέχη της Fraport, όπως αναμένονταν, δεν υποδέχθηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία είχε αντιταχθεί στην αποκρατικοποίηση, ενώ διαμαρτυρία πραγματοποίησαν έξω από το Επιμελητήριο της Κέρκυρας λίγοι διαδηλωτές, κυρίως μέλη της ΛΑΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή