«Μέρα Μαγιού» στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

«Μέρα Μαγιού» στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πραγματικό Αγροτικό Φεστιβάλ, μία μεγάλη «ανοιξιάτικη γιορτή» για όλη την οικογένεια, θα αποτελέσει η φετινή διοργάνωση της «Μέρας Μαγιού» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, και μάλιστα με έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα μιας που για κάθε εισιτήριο της εκδήλωσης η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ My Market, θα προσφέρει ένα πακέτο τρόφιμα ή είδη προσωπικής φροντίδας για τους σκοπούς του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει καθιερωθεί στη τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, η οποία τον έχει θερμά «αγκαλιάσει». Την Κυριακή 7 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 16:00, οι πύλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα ανοίξουν διάπλατα για να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες. Οι πάντα φιλόξενες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της Σχολής και το καταπράσινο περιβάλλον της, θα είναι προσβάσιμες σε μικρούς και μεγάλους. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Η «Μέρα Μαγιού», όπως και οποιαδήποτε άλλη δράση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στόχο έχει την ανάδειξη του ρόλου του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και την ενίσχυση των υποτροφιών των μαθητών της και των φοιτητών του Perrotis College.

Κατά τη διάρκεια της «Μέρας Μαγιού», οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής και του Perrotis College και να παρακολουθήσουν δεκάδες ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα. Όπως:

Παιδικός – νηπιαγωγείο – δημοτικό: Magic milk, Τα μικρά αλεξίπτωτα, Fireworks in a jar, Fizzy Balloons, Πύργοι, Origami, Paper spinner toy, Pinball στο πιάτο, Νεραϊδόσπιτα, κινητικό παιχνίδι, Bird Feeder, Decoupage γυάλινο μπουκάλι ΑΓΣ, Pendant (κρεμαστό κολιέ,), Sunflower paper plate, Mud cakes, Dirt and warms, Cow spaghetti craft, Κουκλοθέατρο Μπήτιου, Volcano, Ντόμινο, bowling, Διαδρομή με εμπόδια, τρισδιάστατη αγελάδα με πηλό, παράσταση Καραγκιόζη.

Γενικό Λύκειο – Επαγγελματικό Λύκειο: πειράματα στα εργαστήρια φυσικής, χημείας, βιολογίας, αστρονομία – πλανητάριο, ρομποτική, παρουσίαση του project Ενυδρειοπονίας, ψυχαγωγικά διαγωνιστικά παιχνίδια.

Perrotis College: επίδειξη εφαρμογής αεροψεκασμού με drone, επιδεικτικά συστήματα οικιακής υδροπονίας, παρουσιάσεις στο Κέντρο Ελιάς, παραγωγή βιολιπάσματος, οικιακή γαιοκομποστοποίηση, η σημασία του pH στη ζωή μας, ανακαλύπτοντας τον μικρόκοσμο, παίξε με σαπούνι και γάλα, η οδοντόκρεμα του… ελέφαντα, χαβιάρι από… φρούτα, αξιολόγηση τυριών από μη παστεριωμένο γάλα και σύγκρισή τους με αντίστοιχα από παστεριωμένο.

Αγρόκτημα: λαϊκή αγορά, οινογευσιγνωσία, γεωργικοί ελκυστήρες.

Τη διασκέδαση των επισκεπτών έχουν αναλάβει ο γνωστός από το The Voice Πάνος Χατζήπαπας, τα γνωστά συγκροτήματα Velvet και Tales & Spirit – trio καθώς και τα χορευτικά συγκροτήματα μαθητών της Σχολής.

https://www.facebook.com/events/1568873019819009/

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή