Κορκίδης: Νέα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία

Κορκίδης: Νέα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση του λιανεμπορίου στα χέρια λίγων επιχειρηματικών ομίλων, κυρίως πολυεθνικών, με συνέπεια την αύξηση των «λουκέτων», καθώς και καταπάτηση του δικαιώματος των εργαζομένων και των ελευθέρων επαγγελματιών στην ξεκούραση υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ότι θα επιφέρει η περαιτέρω απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Ο ίδιος, επίσης, θεωρεί ότι όποιος νόμος απελευθερώσει τις Κυριακές θα είναι αντισυνταγματικός, καθώς υπάρχει ήδη δεδικασμένο (η ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπουργική απόφαση Γιακουμάτου με την οποία επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε δέκα περιοχές). «Εχουμε επανειλημμένως απευθυνθεί στα μέλη μας, στην αγορά, αλλά και στην ελληνική κοινωνία, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των εργαζομένων ελευθέρων επαγγελματιών στην ξεκούραση, εμφανίζοντας με τεκμηριωμένα στοιχεία το άμεσο ανταγωνιστικό μειονέκτημα στο οποίο θα βρεθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της λιανικής απέναντι στις μεγάλες. Το αποτέλεσμα θα είναι προφανές και άμεσο: ακόμη περισσότερα λουκέτα, ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, ακόμη εντονότερη ύφεση, ακόμη οξύτερη κρίση», δήλωσε πρόσφατα ο κ. Βασίλης Κορκίδης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΣΕΕ, εάν απασχοληθεί το 70% του συνόλου των μισθωτών πλήρους απασχόλησης στο λιανεμπόριο μία επιπλέον Κυριακή, το συνολικό πρόσθετο κόστος για τις επιχειρήσεις είναι 6,36 εκατ. ευρώ, εάν απασχοληθεί το 50% το πρόσθετο κόστος είναι 4,54 εκατ. ευρώ, ενώ εάν απασχοληθεί το 25% είναι 2,27 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή