Ο Κυρανάκης «παρέδωσε» την προεδρία της νεολαίας του ΕΛΚ

Ο Κυρανάκης «παρέδωσε» την προεδρία της νεολαίας του ΕΛΚ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε έπειτα από 4 χρόνια η θητεία του 30χρονου Κωνσταντίνου Κυρανάκη, στην ηγεσία της νεολαίας του ΕΚΛ.

Στο πρόσφατο συνέδριο που διεξήχθη στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας από τις 27 έως τις 30 Απριλίου, ο αν. εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επέλεξε να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Ο Κυρανάκης εξελέγη για πρώτη φορά στη θέση του επικεφαλής του YEPP το 2013, με συμμάχους κυρίως το Νότο και τη Σκανδιναβία, καταφέρνοντας τελικά να επικρατήσει, έχοντας μεταξύ άλλων εσωκομματική αντίπαλό που είχε την υποστήριξη της Νεολαίας του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ.

Η θητεία του αποτιμάται θετικά, καθώς στο διάστημα που υπήρξε επικεφαλής της νεολαίας του ΕΛΚ, κατέθεσε προτάσεις για μία σειρά από ζητήματα, όπως για την απασχόληση των νέων και την ενίσχυση των startups.

Όπως έχει πει ο ίδιος ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς του ήταν το γεγονός ότι είχε κομβικό ρόλο στην καμπάνια της υποψηφιότητας του Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν, όταν εκατοντάδες νέοι εθελοντές συμμετείχαν με τα μικρά πούλμαν της καμπάνιας ταξιδεύοντας από χώρα σε χώρα.

Πλέον ο Κυρανάκης, επικεντρώνεται στα καθήκοντα που του έχει αναθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ ως αν. εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή