Tα Stan Smith φέρνουν κέρδη στην Adidas

Tα Stan Smith φέρνουν κέρδη στην Adidas

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναβίωση του δημοφιλούς αθλητικού παπουτσιού Stan Smith, που προωθεί η γερμανική Adidas από τη δεκαετία του 1970, αποτελεί το κλειδί επιτυχίας της εταιρείας. Η Adidas επιδιώκει τα έσοδά της να ξεπεράσουν τα 25 δισ. ευρώ το 2020 από 19,6 δισ. το 2016, στοιχηματίζοντας στον ενθουσιασμό που προκαλεί ακόμη και σήμερα το μοντέλο Stan Smith, παγκοσμίως. Εχοντας ως βασικό στόχο να προσελκύσει εφήβους αλλά και άτομα που υιοθετούν ένα μοντέρνο στυλ (χίπστερ), η εταιρεία θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις των δημοφιλών sneakers της ετησίως από 40 εκατ. σε περίπου 500 εκατ. έως το 2020. Ενδεικτικά, το 2015 οι πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου εκτοξεύθηκαν στα 8 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του τα τελευταία 40 χρόνια ξεπέρασαν τα 50 εκατομμύρια. Η γερμανική εταιρεία επισημαίνει ότι οι πωλήσεις της συλλογής Original, στην οποία περιλαμβάνονται τα Stan Smith αλλά και το εξίσου δημοφιλές μοντέλο της Superstar, αυξήθηκαν πέρυσι στις ΗΠΑ κατά 80%, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν τρεις φορές περισσότερο από τις αντίστοιχες πωλήσεις αθλητικών υποδημάτων που προορίζονται για ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η εταιρεία ενδέχεται να καταγράψει το πρώτο τρίμηνο του 2017 αύξηση στις πωλήσεις κατά 13%, εν αναμονή της δημοσίευσης των οικονομικών της στοιχείων που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Adidas είχε αποσύρει από την αγορά το δημοφιλές ζευγάρι Stan Smith το 2012, δίνοντας στους πελάτες την εντύπωση ότι διεκόπη η πώλησή τους. Το 2013, τα Stan Smith ήταν δυσεύρετα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του ενδιαφερόμενου κοινού που έσπευσε να παραπονεθεί γραπτώς στην εταιρεία. Ωστόσο, την ίδια χρονιά ένα νέο μοντέλο έντυσε διάσημες προσωπικότητες των ΗΠΑ και έκτοτε επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή