Εγγραφή στα ολοήμερα χωρίς δικαιολογητικά

Εγγραφή στα ολοήμερα χωρίς δικαιολογητικά

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς «φίλτρα» οικονομικής φύσης θα μπορούν να εγγραφούν από την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές τρίτεκνων οικογενειών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Επίσης, δικαίωμα εγγραφής χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών θα έχουν περί τα 1.500 προσφυγόπουλα, τα οποία μένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας της χώρας ή της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Ευρύτερα οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά στο ολοήμερο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων πρέπει έως τις 12 Ιουνίου να καταθέσουν σχετική αίτηση στο σχολείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας για την προετοιμασία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος 2017 – 2018, οι μαθητές τρίτεκνων οικογενειών εντάσσονται στην κατηγορία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ενδεικτικά, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες), για την οποία δεν τίθενται οικονομικά κριτήρια. Αρα, οι μαθητές τρίτεκνων οικογενειών μπορούν ελεύθερα να δηλώσουν συμμετοχή στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, στο ολοήμερο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων εγγράφονται κατά προτεραιότητα οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση ή κάρτα ανεργίας. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες γονέων (αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες κ.λπ.), αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.

Για τα περίπου 1.500 προσφυγόπουλα εύλογοι όροι για να φοιτήσουν από το 2017-18 στο ολοήμερο πρόγραμμα είναι να φοιτούν στο πρωινό πρόγραμμα και να μην είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει στις 9 Μαΐου καλλιτεχνική εκδήλωση σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα και φοιτούν στο πλαίσιο της δράσης του υπουργείου για ένταξη προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή