Ματιές στον κόσμο

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουρές για το Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Ενα σχολείο περιμένει τη σειρά του για να μπει στο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας στο National Mall της Ουάσιγκτον. Το Μουσείο είναι ένας ακόμη κρίκος στην πνευματική οικογένεια του Smithsonian και εγκαινιάστηκε το 2016 από τον Μπαράκ Ομπάμα. Αυτό το σπουδαίο αρχιτεκτόνημα, έργο του σημαντικού αρχιτέκτονα David Adjaye, έγινε πολύ γρήγορα προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν από διάφορες πολιτείες και φυσικά από όλον τον κόσμο για να περιηγηθούν στην πληρέστερη παρουσίαση της αφροαμερικανικής ιστορίας που έγινε ποτέ. Επτά μήνες μετά τα εγκαίνια, το Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας θεωρείται το πιο δημοφιλές μουσείο στην αμερικανική πρωτεύουσα και οι ουρές που σχηματίζονται καθημερινά για την είσοδο των επισκεπτών αποτέλεσαν είδηση. Οπως αναπαράγουν τα αμερικανικά δίκτυα, χιλιάδες εισιτήρια αγοράζονται κάθε μήνα και οι ουρές μεγαλώνουν… Η απήχηση του νέου μουσείου δείχνει και τη μεγάλη ανάγκη που υπήρχε για μια τέτοια προσέγγιση.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Αγάπη με «πουά»

Πλήθη συρρέουν στην έκθεση «Η μανία με τα πουά» της πρωτοπόρου, εκκεντρικής και πάντα μοναδικής Yayoi Kusama, της 88χρονης Γιαπωνέζας πολυδιάστατης καλλιτέχνιδος. Η έκθεση θα παρουσιάζεται για λίγο ακόμη στο Hirshhorn Museum της Ουάσιγκτον και θεωρείται φαινόμενο παραισθησιογόνου τέχνης. Η Yayoi Kusama δουλεύει με διάφορα μέσα και τεχνικές και δημιουργεί ξεχωριστούς κόσμους.

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Τέχνη στο Παλάτσο Πίτι

Γεμάτο έργα τέχνης και σπουδαίες συλλογές, το Παλάτσο Πίτι στη Φλωρεντία είναι τόπος προσκυνήματος. Αυτήν την περίοδο παρουσιάζει ταπισερί σπάνιας τέχνης, αλλά από τον 15ο αιώνα είναι σημείο συγκέντρωσης θησαυρών. Υπήρξε η κατοικία του πλούσιου τραπεζίτη και μαικήνα των τεχνών Λούκα Πίτι. Από το 1919, το Παλάτσο και οι θησαυροί του αποδόθηκαν στην κοινωνία από τον βασιλιά Βιτόριο Εμανουέλε Γ΄.

ΙΣΡΑΗΛ

Πεσόντες και θύματα

Το νέο Εθνικό Μνημείο του Ισραήλ εγκαινιάστηκε στο όρος Herzl. Το μνημείο αποτίνει φόρο τιμής στους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους από το 1873 έως σήμερα. Το μνημείο τιμά επίσης και τα κάθε είδους θύματα της τρομοκρατίας που βαραίνουν την κοινωνία του Ισραήλ. Η νέα Αίθουσα Μνήμης αποτελείται από 23.544 τούβλα και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Eitan Kimmel.

ΠΡΑΓΑ

Ο Ρίχτερ στην Κεντρική Ευρώπη

Η αναδρομική του Γκέρχαρντ Ρίχτερ, του μεγάλου Γερμανού καλλιτέχνη, στο ανάκτορο Kinsky της Πράγας είναι η πρώτη του σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Με οργάνωση της Εθνικής Πινακοθήκης της Τσεχίας, η έκθεση φέρνει στο κοινό πάνω από πενήντα έργα του Ρίχτερ επιλεγμένα από μια παραγωγή 60 ετών. Συγκροτούν μια ενότητα που ανθολογεί τη διαδρομή του Γερμανού καλλιτέχνη από τα φωτορεαλιστικά έργα του μέχρι τη γεωμετρική αφαίρεση. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 3 Σεπτεμβρίου και θα καταστεί έτσι μια μείζων επιλογή για τα εκατομμύρια τουρίστες της Πράγας.

ΠΕΚΙΝΟ

Μια μασκότ για το 2022

Αυτή η γκραβούρα απεικονίζει μία από τις πρώτες αποδόσεις ενός ελαφιού που είναι γνωστό ως Milu ή Père David και είναι ενδημικό της νότιας Κίνας. Το βιβλίο κρατάει ο Dominic Bauquis, ο οποίος προσπαθεί να κάνει πράξη το όραμα της συζύγου του Maria Boyd. Εως τον θάνατό της ήλπιζε για την επιστροφή του θαυμάσιου ελαφιού στην Κίνα και την επιλογή του ως μασκότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022. Η ιστορία αυτού του ευγενούς είδους ελαφιού έγινε βιβλίο που το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει και στην Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή