Η Μπόνι και ο Κλάιντ ανέβηκαν… οδικώς στον Λυκαβηττό

Η Μπόνι και ο Κλάιντ ανέβηκαν… οδικώς στον Λυκαβηττό

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι οι ιστορίες που γίνονται αναμνήσεις και συνήθως μας δένουν με τους τόπους. Χθες το βράδυ μια τέτοια, σχεδόν κινηματογραφική ιστορία εκτυλίχθηκε στον λόφο του Λυκαβηττού. Η Αθήνα δεν είχε drive in οπότε φτιάξαμε ένα, είπαν απλώς οι συντελεστές του En Lefko Film Festival προτού σβήσουν και τα τελευταία φώτα στο πλάτωμα του λόφου για να δούμε την Μπόνι Πάρκερ και τον Κλάιντ Μπάροουζ να ζουν τον αυτοκαταστροφικό τους έρωτα σε ένα ανελέητο κυνηγητό. Τα αυτοκίνητα παρατάχθηκαν σε σειρά και όσοι από εμάς ανεβήκαμε στον πάντα φιλόξενο βράχο του λόφου, είχαμε στη φαντασία μας τα ευρύχωρα αμερικάνικα καμπριολέ.

«Στο διάλειμμα μπορείτε να ανάψετε τις μηχανές σας για να φορτίσετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας», συνεχίστηκε η ενημέρωση και υπήρχε λόγος ειδικός. Στα παλιά drive in δίπλα σχεδόν στα αυτοκίνητα υπήρχαν ηχεία για να ακούγονται οι διάλογοι της ταινίας. Στη δική μας περίπτωση ο ήχος της ταινίας –αν και ακουγόταν πολύ καθαρά από τα ανοιχτά ηχεία της σκηνής– μεταδιδόταν απευθείας από το ραδιόφωνο του En Lefko για όσους ήθελαν να ζήσουν την εμπειρία του αυθεντικού drive in με ένα σύγχρονο φινίρισμα.

Ιστορίες του λόφου

Βέβαια δεν ήταν όλοι ενήμεροι για τη μικρή κινηματογραφική μυσταγωγία του Λυκαβηττού και οι θαμώνες, όπως έμαθα αργότερα, της περιοχής με τα «φτιαγμένα» αμάξια και τις βραχνιασμένες εξατμίσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους όσο ο Κλάιντ και ο Μπακ αντάλλασσαν πυροβολισμούς. Ακόμη κι έτσι όμως δεν μπορούσες να μην παρασυρθείς κάθε φορά που το αυτοκίνητο του επικίνδυνου ζευγαριού έμοιαζε να χάνεται στον σκοτεινό ουρανό της φωτισμένης Αθήνας και να σκεφτείς τις αμέτρητες ιστορίες που έχουν γραφτεί σ’ αυτόν τον λόφο. Από τα ζευγάρια στα πρώτα ραντεβού, τους χωρισμούς, τις μεγάλες συναυλίες και τις παραστάσεις στο έρημο πια θέατρο και τις αθώες τρέλες που κάνεις με τους φίλους σου.

«Η πρώτη συναυλία που είδα εδώ ήταν με τους Pet Shop Boys», μου είπε το κορίτσι που καθόταν δίπλα μου και, γελώντας, πρόσθεσε, με μια μικρή ενοχή, ότι κάποτε σε μια βραδινή βόλτα είχαν παραγγείλει φαγητό και όταν εμφανίστηκε η παραγγελία έπειτα από αρκετή ώρα ο… μηχανόβιος διανομέας τούς παρακάλεσε να είναι η τελευταία φορά που τον ανέβαζαν εκεί. Δεν πρόλαβα να της πω ότι μάλλον και εκείνος τώρα λέει εκείνη την ιστορία γελώντας, γιατί η αστυνομία μόλις είχε «γαζώσει» την Μπόνι και τον Κλάιντ και μια απόκοσμη ησυχία απλώθηκε στον λόφο πριν από τους τίτλους τέλους. Σεβασμός στο κλασικό σινεμά ή έπεσε η μπαταρία;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή