To «Σταυροδρόμι του κόσμου» είχε εγκαίνια

To «Σταυροδρόμι του κόσμου» είχε εγκαίνια

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 45 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, η Times Square είναι ο πιο πολυσύχναστος προορισμός στη Νέα Υόρκη και ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα των ΗΠΑ. 

Έπειτα από επτά χρόνια εργασιών, καλωσορίζει πια Νεοϋορκέζους και ταξιδιώτες με νέα εμφάνιση και προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια – ήδη από το 2014, οπότε παραδόθηκε μέρος του έργου, οι τραυματισμοί πεζών έχουν μειωθεί κατά 40%.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta, που υπογράφει την ανάπλαση, διπλασίασε τις πεζοδρομημένες περιοχές, δημιουργώντας έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο, ένα σημείο συνάντησης πολιτισμών, με ελεύθερες ζώνες, όπου ο κόσμος περπατάει, χαλαρώνει και εκφράζεται – π.χ. ομάδες κάνουν γιόγκα.

«Κομβικό σημείο», όπως είπε ο Craig Dykers, ιδρυτής των Snohetta, «ήταν οι πέντε διαφορετικοί τύποι από παγκάκια που σχεδιάστηκαν και ενθαρρύνουν τους 330.000 ανθρώπους που περνούν καθημερινά να τα χρησιμοποιήσουν». 

www.timessquarenyc.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή