ΝΔ: «Κατά 1 δις ευρώ εκτινάχθηκαν μέσα σε 3 μήνες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές»

ΝΔ: «Κατά 1 δις ευρώ εκτινάχθηκαν μέσα σε 3 μήνες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΝΔ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της πρώτης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) έτους 2017.

Με ανακοίνωση του ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιάννης Βρούτσης, αναφέρει πως «Τα στοιχεία της πρώτης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) έτους 2017, αποτελούν ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη. Αποτυπώνουν και αποκαλύπτουν τις αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την “κατάρρευση” της ρύθμισης των 100 δόσεων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα χαρακτηριστικά πως «το πρώτο τρίμηνο του 2017, μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ, εκκρεμούσες οφειλές από τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα η εικόνα των ληξιπροθέσμων – όπως εμφανίζεται σήμερα στο ΚΕΑΟ – να είναι πλήρως απογοητευτική. Μόλις, μέσα σε 3 μήνες (Δεκέμβριος του 2016), έφτασαν στα 18,528 δις ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 990.000.000 ευρώ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ».

Tέλος η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ακόμα πως «η ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει πλέον εξαντλήσει πολίτες και επιχειρήσεις, με ολέθρια αποτελέσματα» καθώς «παλινωδίες, σύγχυση, λάθη, παραλείψεις και ιδεοληψίες, έχουν οδηγήσει τους ασφαλισμένους σε απόγνωση και το ασφαλιστικό στον “αέρα”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή