Υπερψήφιση των αντιμέτρων υπό όρους από το Ποτάμι

Υπερψήφιση των αντιμέτρων υπό όρους από το Ποτάμι

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ποτάμι δεν αποκλείεται να ψηφίσει κάποια αντίμετρα της συμφωνίας με την τρόικα, αλλά με την προϋπόθεση η κυβέρνηση να τα φέρει στη Βουλή σε ξεχωριστά άρθρα. Την έμμεση αυτή πρόκληση απηύθυνε χθες στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στ. Θεοδωράκης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του πριν ακόμη γίνει γνωστό το τελικό κείμενο της συμφωνίας. «Εάν η κυβέρνηση φέρει εκβιαστικά τα αντίμετρα με ένα νόμο και ένα άρθρο, τότε δεν θα μπούμε καν σε κουβέντα» είπε χαρακτηριστικά (Αlpha), ενώ υπενθύμισε ότι το Ποτάμι σε ανύποπτο χρόνο είχε προαναγγείλει ότι δεν θα ψήφιζε τα καταστροφικά για την οικονομία μέτρα, καθώς αυτά είναι το αποτέλεσμα της πολύμηνης κωλυσιεργίας του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε δε, την κυβέρνηση «να καταλάβει ότι χρειάζονται αντίμετρα για την πραγματική οικονομία, και όχι ψίχουλα για τους πελάτες του κ. Τσίπρα» και επιφυλάχθηκε το κόμμα του να απαριθμήσει στη σχετική συζήτηση συγκεκριμένες προτάσεις, «προκειμένου όποια λεφτά εξασφαλίσουμε απ’ αυτή την ταλαιπωρία, να πάνε στην πραγματική οικονομία και όχι απλά να μοιραστούν ως χριστουγεννιάτικες ενέσεις σε πληθυσμιακές ομάδες που νιώθει την ανάγκη να ενισχύει ο κ. Τσίπρας».

Τον χρήσιμο ρόλο που επιδιώκει να έχει Ποτάμι έναντι των δυνάμει ψηφοφόρων του θα επιδιώξει να τον δείξει ο κ. Θεοδωράκης και με τον τρόπο που θα επιχειρήσει να διαφοροποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες έναντι της κ. Γεννηματά. «Ο κόσμος δεν θέλει συνέδρια μηχανισμών και διορισμένων, όπως προσπαθούν να κάνουν κάποιοι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη», είπε, χθες, σχολιάζοντας πρόσφατη έρευνα της Prorata και τόνισε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να προσπαθεί «για να προκύψει ένα μεγάλο κίνημα πολιτικών αλλαγών, εκσυγχρονισμού, έξω από τα λάθη του παρελθόντος».

Στο πλαίσιο δε αυτό, συνεργάτες του έλεγαν ότι «το Ποτάμι, αντί για ανούσιες κομματικές συγκεντρώσεις που θα κάνουν μία ακόμη φορά η ΔΗΣΥ και το ΚΙΔΗΣΟ για να ξαναμοιράσουν τα οφίτσια, ετοιμάζει για τις αρχές Ιουνίου μια πραγματικά χρήσιμη στους πολίτες εκδήλωση. Το νεοσύστατο ινστιτούτο μεταρρυθμίσεων του Ποταμιού (Π2), που “τρέχει”, ως διευθυντής, ο επίκουρος καθηγητής κ. Γ. Κωνσταντινίδης, θα παρουσιάσει οκτώ παραδείγματα νεοσύστατων επιχειρήσεων οι οποίες στην 7ετία της κρίσης κατάφεραν να μεγαλουργήσουν. Προέρχονται από τον χώρο του τουρισμού, του αγροδιατροφικού τομέα και την εφοδιαστική αλυσίδα (μεσάζοντες από την παραγωγή στην κατανάλωση) και θα καταδειχθούν τα πολύ απλά βήματα που μπορεί να κάνει οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση για να πολλαπλασιαστούν τάχιστα τα οκτώ αυτά παραδείγματα, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή