Απάντηση τίτλου από τον Ολυμπιακό

Απάντηση τίτλου από τον Ολυμπιακό

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πέμπτο αγώνα θα κριθεί, ύστερα από πολλά χρόνια, ο τίτλος στην Α1 βόλεϊ των ανδρών. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να «σπάσει» την έδρα του ΠΑΟΚ, να νικήσει με 3-0 (25-21, 25-21, 28-26) και να μεταφέρει τη σειρά στο «Μελίνα Μερκούρη». Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες την προσεχή Κυριακή.

Με ηγέτη τον Αγκάμεζ, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι αποφασισμένος να φύγει με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» με όπλα το καλό σερβίς και το αμυντικό μπλοκ βρέθηκαν γρήγορα μπροστά και έφθασαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-3. Οι γηπεδούχοι μείωσαν, αλλά στο 17-20 έχασαν έναν από τους καλύτερους παίκτες των προηγούμενων αναμετρήσεων. Ο Στάροβιτς πάτησε τον Τερζή, με αποτέλεσμα να του γυρίσει το πόδι και οι φιλοξενούμενοι υπερίσχυσαν με 25-21. Στο δεύτερο σετ ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χόρχε Ελγκέτα πέρασε τον Σάκογλου στη θέση του διαγώνιου, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα, το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος (25-21).

Η εικόνα ήταν διαφορετική στο τρίτο σετ. Με Ντάντε, Σωτηρίου και Σαφράνοβιτς στην επίθεση ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-12). Εκεί και, χάρη στα σερβίς του Στιβαχτή, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά (19-18). Ακολούθησε μάχη πόντο – πόντο με την ομάδα του Πειραιά να κατακτά και το τρίτο σετ. «Είχαμε νεύρα και άγχος και δεν μπορέσαμε να παίξουμε. Μας επηρέασε και ο τραυματισμός του Στάροβιτς, ο οποίος ενδέχεται να μην παίξει την Κυριακή. Τώρα πρέπει να πάμε στου Ρέντη και να νικήσουμε», δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χόρχε Ελγκέτα, ενώ ο συνάδελφός του Σλόμπονταν Μπόσκαν τόνισε: «Ηρθαμε εδώ για να παίξουμε καλά και να νικήσουμε. Τα καταφέραμε. Ο Στάροβιτς ήταν σημαντική απώλεια για τον ΠΑΟΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή