Παλιοί αντίπαλοι «παρήγγειλαν» τη δολοφονία Γρίβα

Παλιοί αντίπαλοι «παρήγγειλαν» τη δολοφονία Γρίβα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληροφορίες που ενισχύουν την εκτίμηση ότι ο φόνος του Βασίλη Γρίβα αποτελεί συνέχεια στον πόλεμο μεταξύ ομάδων της ελληνικής μαφίας φέρονται να διαθέτουν οι επικεφαλής της έρευνας και να διακινούνται ευρέως τις τελευταίες ώρες στον κόσμο της «νύχτας».

Χθες το πρωί, αρμόδια αστυνομική πηγή επισήμανε ότι τα νέα πληροφοριακά δεδομένα, που προέκυψαν μετά τον φόνο κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του 47χρονου έγινε σε εκτέλεση «συμβολαίου» θανάτου, που υπέγραψαν παλαιοί αντίπαλοί του. Κατά μία εκδοχή μάλιστα, η ασφάλεια έχει «εικόνα» για την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας, όχι όμως και το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό.

Ταυτόχρονα, αναταραχή επικρατεί στις τάξεις των «μπράβων», που πλέκουν τα δικά τους σενάρια για το φονικό και τις ανακατατάξεις στον χώρο της «νύχτας». Ο ίδιος ο Γρίβας, πάντως, φέρεται το τελευταίο διάστημα να ανέμενε την εκδήλωση μιας δολοφονικής επίθεσης εναντίον του, κάτι που φέρεται να είχε εκφράσει σε συνομιλητές του. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που έχει την ευθύνη της προανάκρισης, στη διερεύνηση της υπόθεσης μετέχει –λόγω συναρμοδιότητας– και το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα μάλιστα στα γραφεία της υπηρεσίας έχουν κληθεί για «φιλικές συζητήσεις» άτομα από το περιβάλλον του δολοφονημένου καθώς και μέλη αντίπαλων «στρατοπέδων».

Τα νέα ευρήματα

Τα τρία από τα τέσσερα άτομα που πήραν μέρος στη δολοφονία περιγράφηκαν από αυτόπτες ως «φουσκωτοί» και πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπράβους-μέλη ομάδας με την οποία ο Γρίβας είχε στο παρελθόν έρθει σε σύγκρουση. Ο εκτελεστής αντίθετα, το άτομο δηλαδή που πλησίασε τον Γρίβα μέσα στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση με πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, περιγράφεται ως άτομο «μέτριας» σωματικής διάπλασης. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για αλλοδαπό πληρωμένο δολοφόνο. Κατά τη νεκροψία – νεκροτομή που ολοκληρώθηκε χθες, προέκυψε ότι ο 47χρονος δέχθηκε από κοντινή απόσταση έξι σφαίρες, δύο στο κεφάλι και τέσσερις στο υπόλοιπο σώμα, ενώ η 36χρονη μητέρα που τραυματίστηκε στον ώμο και υπεβλήθη την Τετάρτη σε χειρουργική επέμβαση στο Σισμανόγλειο χτυπήθηκε από βολίδα που εποστρακίστηκε. Η 36χρονη έδωσε χθες κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας και είπε ότι τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης βρισκόταν στην είσοδο του δημοτικού σχολείου. Το αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες προσέγγισαν το σημείο του φόνου και βρέθηκε αργότερα καμένο σε παρακείμενο δρόμο είχε κλαπεί πρόσφατα από το Χαλάνδρι. Εφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε πανομοιότυπο αυτοκίνητο που ανήκε σε εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Το σπίτι που διέθετε ο Γρίβας στα Γλυκά Νερά προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον 11χρονο γιο του δεν ήταν ευρέως γνωστό. Αποτελεί αντικείμενο έρευνας το πώς οι δράστες πληροφορήθηκαν τις κινήσεις και τον τόπο διαμονής του, καθώς και γιατί επέλεξαν να τον εκτελέσουν στην είσοδο του Δημοτικού Σχολείου, μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή