Νέα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ η Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου

Νέα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ η Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση της προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. και κατόπιν εγκρίσεως από το βασικό του μέτοχο, το Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. – ΕΕΣΠ) και το υπουργείο Οικονομικών, η Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

Μέλος του Δ.Σ. από το 2015 και εντεταλμένη σύμβουλος για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Ταμείου, η κα Τσιτσογιαννοπούλου αντικαθιστά τον μέχρι τώρα πρόεδρο Αντώνη Λεούση, του οποίου η εξάμηνη θητεία έληξε.

Ο κ. Λεούσης παραμένει διευθύνων σύμβουλος, όπως συμβαίνει από το 2015. Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ παραμένει τριμελές (με τρίτο μέλος τον Αγγελο Βλάχο), μετά την αποχώρηση, το φθινόπωρο του 2016, του μέχρι τότε προέδρου του και μέλους του Δ.Σ., Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος και υπουργοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί θυγατρική του λεγόμενου Υπερταμείου, το Δ.Σ. του οποίου είναι αρμόδιο για την αξιολόγηση της διοίκησής του.

Βασικός και μόνος μέτοχος του Υπερταμείου είναι το υπουργείο Οικονομικών.

Η αξιολόγηση της διοίκησης και των μελών του Δ.Σ. από την μητρική συνεχίζεται γιατί συνδέεται και με τη συμπλήρωση νέων μελών, κατά πάσα πιθανότατα δύο επιπλέον, ώστε να καταστεί πενταμελές το Δ.Σ. Η θητεία της νέας προέδρου λήγει το 2018, αλλά εάν αποφασίσει διαφορετικά το Υπερταμείο, μπορεί να την παρατείνει σε τρία έτη.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου, πρέπει να ανανεωθεί και η διάρκεια «ζωής» του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία λήγει τους επόμενους μήνες και αναμένεται να παραταθεί κατά τρία έτη ή έως ότου ολοκληρώσει το έργο του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

ΤΑΙΠΕΔ: Ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα

 

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανασυγκροτήθηκε σε σώμα λόγω της επικείμενης παρόδου του εξαμήνου κατά το οποίο καθήκοντα Προέδρου ασκούσε προσωρινά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου, κ. Αντώνης Λεούσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε ως Πρόεδρο την κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (www.hradf.com).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή