Όσοι είχατε την ευκαιρία να δείτε πρόσφατα στη μεγάλη οθόνη την φουτουριστική ταινία «Το Φάντασμα στο Κέλυφος» (Ghost in the Shell) με πρωταγωνίστρια την Σκάρλετ Γιόχανσον, σίγουρα θα θυμάστε τον Αραμάκι, τον μέντορα της ηρωίδας και ιδρυτή του Τομέα Δημόσιας Ασφάλειας 9, τον οποίο υποδύεται ο Τακέσι Κιτάνο. Ο διάσημος Ιάπωνας ηθοποιός και σκηνοθέτης πραγματοποιεί εδώ την πρώτη του χολιγουντιανή κινηματογραφική εμφάνιση, αλλά πέρα από την εξαιρετική του ερμηνεία, το ενδιαφέρον για μας είναι το ρολόι που φοράει στην ταινία. Στον καρπό του δεσπόζει ένα συναρπαστικό σε σύλληψη και εκτέλεση μοντέλο της ελβετικής εταιρείας ArtyA.

© Paramount Pictures

Το Russian Roulette είναι εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το μακάβριο παιχνίδι της ρωσικής ρουλέτας: το καντράν έχει έξι στρογγυλά ανοίγματα καθώς και το πίσω μέρος μίας αυθεντικής σφαίρας από περίστροφο Magnum 357, αποτελεί δηλαδή πιστή αντιγραφή του κυλίνδρου με τους έξι θαλάμους του διάσημου ρεβόλβερ.

Το καντράν περιστρέφεται ανάλογα με την κίνηση του καρπού, όπως συμβαίνει στη ρωσική ρουλέτα! Η επιλογή του ρολογιού φαντάζει ιδανική για τον cyberpunk κόσμο στον οποίο μας ταξιδεύει το φιλμ. Ας μην ξεχνάμε ότι η ταινία είναι η κινηματογραφική μεταφορά του εμβληματικού manga «Ghost in the Shell» του Σίρο Μασαμούνε που είχε κυκλοφορήσει σε έντυπη έκδοση το 1989 και λίγο αργότερα είχε γυριστεί σε animated ταινία από τον Ιάπωνα Μαμόρου Όσι. Πραγματεύεται ένα μέλλον όπου ανθρώπινα μέλη μπορούν να εμφυτεύονται σε μηχανικούς σκελετούς και σε πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η Ταγματάρχης, μια cyborg αστυνομικός (Σκάρλετ Γιόχανσον), η οποία αναζητά τον υπεύθυνο μιας σειράς δολοφονιών στελεχών από την εταιρεία που την κατασκεύασε.

Το επίσημο τρέιλερ μας δίνει μία γεύση από την ταινία…
 

Περισσότερα για την ArtyA εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Φλαμ Ελλάς (τηλ.: 2103314653-5)

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ