Ο αθλητισμός «συναντάει» τη μυθολογία στο Άργος

Ο αθλητισμός «συναντάει» τη μυθολογία στο Άργος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… βήματα των Ατρείδων θα βαδίσουν την Κυριακή (7 Μαΐου) εκατοντάδες δρομείς και φίλοι του αθλητισμού. Πρόκειται για τον Αργειακό και Μυκηναϊκό Δρόμο, ο οποίος θα διεξαχθεί για 12η χρονιά, και, σε αντίθεση με ανάλογες διοργανώσεις, οι συμμετέχοντες δε θα πληρώσουν για να αγωνιστούν. Ανάμεσα στους αθλητές θα βρεθεί και η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος, η Μαρία Πολύζου.

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο ημιμαραθώνιος των 21.000 μ., καθώς η αφετηρία του αγώνα θα στηθεί στην Πύλη των Λεόντων, στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν αγώνα δρόμου 5,5 χλμ. με αφετηρία τον λόφο του Προφήτη Ηλία και έναν παιδικό δρόμο 1 χλμ. Οι λιλιπούτειοι δρομείς θα πάρουν εκκίνηση από το Αρχαίο Θέατρο του Άργους. Και οι τρεις διαδρομές θα έχουν ως τερματισμό την κεντρική πλατεία Αγίου Πέτρου, στο Άργος.

Ο αθλητισμός «συναντάει» τη μυθολογία στο Άργος-1

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας και να συνδυάσουν τον αγώνα με την επίσκεψη στο μουσείο όπου μπορούν να θαυμάσουν κάποια από τα αντικείμενα που ώθησαν τον Όμηρο να αποκαλέσει τις Μυκήνες «ευρυάγυιαν, πολύχρυσον».

Ο αθλητισμός «συναντάει» τη μυθολογία στο Άργος-2

Παράλληλα με τους αγώνες δρόμου θα λειτουργήσει και η έκθεση φωτογραφίας «Από το Ρίο με αγάπη», του βραβευμένου, από το Ίδρυμα Μπότση, φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορέσουν να θαυμάσουν τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας μέσα από εικόνες. 

Διοργανωτές του «12ου Αργειακού και Μυκηναϊκού Δρόμου» είναι ο Σύλλογος «Μαραθωνοδρόμοι – Δρομείς Αργολίδας», ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, το Επιμελητήριο Αργολίδας, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή