Νέα κεφάλαια μπήκαν στο Χρηματιστήριο

Νέα κεφάλαια μπήκαν στο Χρηματιστήριο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνθεκτικότητα απέναντι στις ρευστοποιήσεις, με στόχο το βραχυπρόθεσμο κέρδος, επέδειξε η χρηματιστηριακή αγορά. Η χθεσινή τελευταία συνεδρίαση της πρώτης εβδομάδας του Mαΐου διεξήχθη σε χαμηλότερους ρυθμούς, αφού είχε προηγηθεί το θετικό σερί των οκτώ συνεδριάσεων. Ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σε θετική τροχιά, έστω και με οριακά κέρδη, λίγη ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ξεπερνώντας ενδοσυνεδριακά και τις 750 μονάδες. Το ποιοτικό χαρακτηριστικό των ανοδικών συνεδριάσεων ως απόρροια του διαφαινόμενου κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης είναι, ασφαλώς, ότι μπήκαν φρέσκα κεφάλαια. Η ελληνική αγορά είχε να προσελκύσει φρέσκα κεφάλαια από το περυσινό καλοκαίρι, καθώς μέχρι και τις 21 Απριλίου 2017 είχαμε ανακύκλωση των υφισταμένων κεφαλαίων, με τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών να μην ξεπερνά τα 25 με 30 εκατ. ευρώ. Η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας την περασμένη Τρίτη έφερε τον Γενικό Δείκτη στις 733,93 μονάδες, με κέρδη 3,06% και τζίρο στα 158,878 εκατ. ευρώ. Την περασμένη Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης συνέχισε την ανοδική πορεία του, σημειώνοντας κέρδη 2% και φθάνοντας τις 748,61 μονάδες, με τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 105,265 εκατ. ευρώ. Την περασμένη Πέμπτη, ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε οκτώ συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, με συνολικά κέρδη 11,51% και αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 3,494 δισ. ευρώ.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Mαΐου θα φανεί εάν η αγορά μετοχών θα διακρατήσει τα επίπεδα των 750 μονάδων, καθώς αναμένεται να αυξηθούν οι ρευστοποιήσεις τίτλων για την κατοχύρωση των υψηλών κερδών που δημιούργησε το μεγαλύτερο ανοδικό σερί συνεδριάσεων έως τώρα στη διάρκεια του 2017. Σταθεροποιητικές τάσεις κατεγράφησαν χθες στην εγχώρια αγορά κρατικών ομολόγων μετά το ράλι ανόδου των τιμών που σημειώθηκε στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Το ετήσιο κρατικό ομόλογο παρουσίασε τιμή στα 99,68 λεπτά του ευρώ, με την απόδοση να ανέρχεται στο 4,95%, το 2ετές ομόλογο είχε τιμή στα 98,70 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 5,46%, ενώ το 10ετές κρατικό ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 84,50 λεπτά, με την απόδοση να κυμαίνεται στο 5,91%. Το spread του 10ετούς ομολόγου ανήλθε στις 554 μονάδες βάσης και το strip (μέσος όρος τιμής των 20 ομολόγων με ημερομηνίες λήξεις από 2023-2042) διαμορφώθηκε στα 77,75 λεπτά του ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή