Κανονικά θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου

Κανονικά θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η οριστικοποίηση της τέλεσης του αποψινού τελικού κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στη ΓΓΑ και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα διέρρευσε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αναβολής, με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, επειδή τα εισιτήρια που είχαν ήδη εκδοθεί δεν ήταν αριθμημένα όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος για το ηλεκτρονικό – αριθμημένο εισιτήριο.

Η διαρροή αυτή ενεργοποίησε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις στον κ. Βασιλειάδη προκειμένου να μην αναβάλει τον τελικό. Αντισταθμιστικά επινοήθηκε η λύση της αρίθμησης των θέσεων του σταδίου και των εισιτηρίων με αυτοκόλλητα.

Μέχρι χθες το απόγευμα, οι πληροφορίες από τη ΓΓΑ ανέφεραν ότι ο τελικός θα γίνει, ότι ο υφυπουργός αναμένει τις σχετικές άδειες τέλεσης αγώνα και καταλληλότητας της αθλητικής εγκατάστασης και ότι ως ένδειξη δυσφορίας δεν θα παραστεί. Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής είναι ότι η ανακοίνωση της ΓΓΑ εκδόθηκε στις πέντε το πρωί και ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια αρχή, η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Εχουμε τονίσει ξανά ότι ο τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ενα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του νόμου».

Η ΕΠΟ θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις εξέδωσε ανακοίνωση, ρίχνοντας τις ευθύνες στην αστυνομία για ένα θέμα δικής της αρμοδιότητας, όπως είναι η έκδοση των εισιτηρίων και υποστηρίζοντας ότι θα αριθμηθούν οι θέσεις του Πανθεσσαλικού και «ο τελικός θα γράψει ιστορία»!

Η προϊστορία… στην ΑΕΚ

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο τέταρτος τελικός στην ιστορία μεταξύ των δύο «Δικεφάλων», δημιουργεί αυξημένο ενδιαφέρον και προσμονή για τον αγώνα. Η ΑΕΚ είναι η νικήτρια στους προηγούμενους τρεις τελικούς με τον ΠΑΟΚ (1939, 1978, 1983), ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά που είναι χωρίς τίτλο από το 2003, εύχεται να σπάσει την ποδοσφαιρική «κατάρα» που τον κυνηγά σε τελικούς με την Ενωση. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο τελικός μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει εκτός Αθήνας, παρουσία περίπου 16.000 οπαδών του τυπικά γηπεδούχου ΠΑΟΚ και της τυπικά φιλοξενούμενης ΑΕΚ.

Χωρίς προβλήματα τραυματισμών, πλην του Μυστακίδη που είναι από καιρό εκτός, ο Βλάνταν Ιβιτς και οι ποδοσφαιριστές του βρίσκονται από την Πέμπτη σε ξενοδοχείο του Πηλίου και προετοιμάζονται εδώ και 48 ώρες για τον αγώνα. Στα της βασικής ενδεκάδας, ο Βλάνταν Ιβιτς αναμένεται να παρατάξει τους: Γλύκο, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Σάχοφ, Τσίμιροτ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Γουάρντα, Κάμπος και Πρίγιοβιτς. Πιθανότητες συμμετοχής από την αρχή του αγώνα έχει και ο Πέδρο Ενρίκε. Στην ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει καταλήξει στους 10 εκ των 11 ποδοσφαιριστών που θα χρησιμοποιήσει, ωστόσο ο ενδέκατος θα είναι εκείνος που θα κρίνει και το σύστημα. Η ΑΕΚ αναμένεται να παίξει με Ανέστη, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο, Πατίτο, Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο. Εάν επιλέξει να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, ο Χιμένεθ ίσως επιλέξει τον Μπακασέτα για βασικό, ενώ ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, Τόμας Πέκχαρτ είναι εκτός αποστολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή