Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Απάτη τα αντίμετρα»

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Απάτη τα αντίμετρα»

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Έλληνα», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έφεραν το τέταρτο μνημόνιο και δέσμευσαν την χώρα και μετά το 2018.

Aντίμετρα

Για τα αντίμετρα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «για άλλη μια φορά ψεύδεται. Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο αν περάσουμε τους στόχους.Πρώτες προτεραιότητες η μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου των επιχειρήσεων» είπε ενω χαρακτήρισε τα αντίμετρα «μεγάλη απάτη». Πρόσθεσε ότι τα αντίμετρα για τη Ν.Δ. δεν είναι συσσίτια, αλλά μειώσεις φόρων.

Πλέονασμα με υπερφορολόγηση 

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως πέτυχε το πλεόνασμα υπερφορολογώντας τους πολίτες, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για επιστροφή ενός 0,5% του πλεονάσματος στους πολίτες.

«Αν είναι σίγουρος ότι θα μπορεί να έχει υπέρβαση των στόχων για το πλεόνασμα το 2017 γιατί δεν επιστρέφει τώρα ένα 0,5% στους πολίτες, όχι όμως με επιδόματα και προσλήψεις για να χτίζει το πελατειακό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

«Πως θα μειώσω τους φόρους»

Δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα μειώσει τους φόρους, ενώ ερωτηθείς πώς θα το κάνει αυτό, απάντησε πως θα προχωρήσει σε συμμάζεμα του κράτους, χωρίς να κάνει απολύσεις, αλλά και χωρίς να δεχθεί μονιμοποιήσεις συμβασιουχων για να χτίζουν νέες στρατιές εξαρτημένων Ελλήνων. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα δεχθεί σπατάλη στις ΔΕΚΟ, ούτε χαλαρό Δημόσιο στη λειτουργία του.

«Ο ορισμός της διαπλοκής»

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για «νέα διαπλοκή» που διεμήνυσε πως «θα μας βρει σκληρά απέναντι». Έκανε αναφορά στην επίμαχη τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα για την ΣΕΚΠΑ και αφορούσε συγκεκριμένο επιχειρηματία, επισημαίνοντας πως «Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής», ενώ πρόσθεσε πως λίγες μέρες μετά έδωσε συνέντευξη και επιτέθηκε με απρεπέστατους χαρακτηριστιμούς κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ζουν στα βόρεια προάστια»

«Οι κάτοικοι του Αιγάλεω γνωρίζουν ότι εγώ από το 2004 εκλέγομαι με σταυρό, πρώτος πολλές φορές, και στο Αιγάλεω και στο Περιστέρι και στην Αγία Βαρβάρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δικαιούται διά να ομιλεί για τους ανέργους στο Αιγάλεω. «Εγώ δεν ζω στο Αιγάλεω, και δεν το περιφέρω ως πιστοποιητικό αριστεροσύνης όπως κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μισό υπουργικό συμβούλιο μένει στα βόρεια προάστια» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

«Οδικός χάρτης» 

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το πώς θα γίνει η Ελλάδα εκλυστικός επενδυτικός προορισμός. «Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο κ. Τσίπρας φαντάζεται ένα κράτος μεγάλο που θα δίνει επιδόματα και συσσίτια. Εγώ πιστεύω στη δύναμη της ελεύθερης οικονομίας. Μια ανάπτυξη 4% μπορεί να δημιουργήσει 120 χιλιάδες θέσεις εργασίας το χρόνο. Δεν οραματίζομαι μία χώρα όπου το όνειρο του νέου θα είναι να βρει μια σύμβαση ορισμένου χρόνου για να έρθει μετά ο πολιτικός να του πει ψήφισε με να σε μονιμοποιήσω» είπε, προσθέτοντας πως όσο η οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο θα ασκούνται πιέσεις από έξω.

«Έχω σχέδιο να βάλω μπροστά την παραγωγική οικονομία. Και τότε σταδιακά θα αρχίσει να φτιάχνει η κατάσταση» τόνισε, προσθέτοντας πως η Ευρώπη χρειάζεται στην Ελλάδα έναν αξιόπιστο εταίρο. «Μια αποφασισμένη κυβέρνηση να εφαρμόσει αλλαγές, να αποκτήσουμε σοβαρή δημόσια διοίκηση, καλά σχολεία, υγεία, να σταματήσουν τα απαράδεκτα επικοινωνιακά σόου ενός υπουργού που χειρουργεί και τα ανεβάζει στο διαδίκτυο. Αυτά είναι χυδαία πράγματα. Και φυσικά στα θέματα ασφάλειας δεν θα κάνω εκπτώσεις» τόνισε

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή