Η Λ. Τσιτσογιαννοπούλου νέα πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ

Η Λ. Τσιτσογιαννοπούλου νέα πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε η Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου. To διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανασυγκροτήθηκε σε σώμα λόγω της παρόδου του εξαμήνου κατά το οποίο καθήκοντα προέδρου ασκούσε προσωρινά ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Αντώνης Λεούσης.

Ο Αντ. Λεούσης παραμένει διευθύνων σύμβουλος, όπως έχει τοποθετηθεί από το 2015. Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν εγκρίσεως του βασικού μετόχου του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή του υπερταμείου (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. – ΕΕΣΠ) και, βέβαια, του υπουργείου Οικονομικών.

Η θητεία της νέας προέδρου λήγει το 2018, σύμφωνα με τον νόμο που διέπει τη λειτουργία του φορέα αποκρατικοποιήσεων, αλλά εάν αποφασίσει διαφορετικά το υπερταμείο, μπορεί να παραταθεί στα τρία έτη. Η νέα πρόεδρος είναι μέλος του Δ.Σ. από το 2015 και εντεταλμένη σύμβουλος για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Ταμείου.

Το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ παραμένει, τουλάχιστον προσώρας, τριμελές με τρίτο μη εκτελεστικό μέλος τον Αγγελο Βλάχο. Αυτό προέκυψε μετά την αποχώρηση, το φθινόπωρο του 2016, του μέχρι τότε προέδρου του και μέλους του Δ.Σ., Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος ανέλαβε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί πως η προβλεπόμενη από τον ιδρυτικό νόμο του υπερταμείου αξιολόγηση της διοίκησης και των μελών του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζεται και συνδέεται και με τη διαδικασία συμπλήρωσης του Δ.Σ. με νέα μέλη, κατά πάσα πιθανότατα δύο, ώστε να καταστεί πενταμελές το Δ.Σ.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου θα ανανεωθεί και η διάρκεια «ζωής» του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του, λήγει το καλοκαίρι. Αναμένεται να παραταθεί κατά τρία έτη ή έως ότου ολοκληρώσει το έργο του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή