«Κίτρινη κάρτα» σε υπουργούς για καθυστερήσεις

«Κίτρινη κάρτα» σε υπουργούς για καθυστερήσεις

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθυστερήσεις, οι οποίες φθάνουν έως και το ένα έτος, ως προς την υλοποίηση κυβερνητικών δεσμεύσεων ή και την αντιμετώπιση σειράς ζητημάτων καθημερινότητας, αναδεικνύουν μέσω της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας στον βαθμό που αναλογεί σε μια τέτοια δραστηριότητα την ενόχληση της πλειοψηφίας από τους κυβερνητικούς ρυθμούς.

Χθες ήταν ο κ. Ν. Ξυδάκης, ο οποίος κάλεσε στη Βουλή την υπουργό Πολιτισμού να απαντήσει για ποιους συγκεκριμένα λόγους δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμα η πρωθυπουργική δέσμευση, της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «ότι μέχρι το φθινόπωρο του 2015 θα είχε ετοιμαστεί ο νέος Οργανισμός για το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων». Η κ. Λυδία Κονιόρδου περιορίστηκε να πει: «Εντοπίσαμε θέματα τα οποία χρειάζονται επεξεργασία. Είμαστε σε φάση επεξεργασίας».

Συνήθως, αυτή είναι η απάντηση των κυβερνητικών στελεχών, όταν βεβαίως υπάρχει απάντηση, διότι σειρά ερωτήσεων παραμένει αναπάντητη.

Τη δική της απάντηση αναμένει με τη σειρά της και η ερώτηση 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που από χθες απευθυνόμενοι στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ουσιαστικά επισημαίνουν πως το γνωστό από πολύ καιρό ζήτημα της προστασίας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων δεν έχει επιλυθεί.

Για καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις προγράμματος «διάσωσης γεωργικών γαιών» κάνουν λόγο δύο άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης. Οι δύο ερωτώντες αναφέρουν ότι οι πληρωμές στους δικαιούχους θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του περασμένου έτους.

Στις 29 Μαρτίου 66 βουλευτές με ερώτησή τους προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θέτουν το μείζον ζήτημα του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους, εξαιτίας της πλέον του ενός έτους διάρκειας που είναι αναγκαία για να διεκπεραιωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία απονομής οριστικής σύνταξης. «Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που οι οικογένειες δεν μπορούν να συντηρούν τα αδύνατα μέλη τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βιοποριστούν και να καλύψουν τα βασικά έξοδα που απαιτούνται λόγω και των προβλημάτων υγείας που τους ταλαιπωρούν», σημειώνουν.

Στις 27 Μαρτίου, ο υπουργός Ναυτιλίας «ελέγχεται» επειδή η προβλεπόμενη από σύμβαση που είχε υπογραφεί στις 24/6/2016 Κοινή Υπουργική Απόφαση «για την ολοκλήρωση της παραχώρησης της περιοχής των «Λιπασμάτων» στον Δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας» δεν είχε εκδοθεί.

Καταγράφεται, μεταξύ άλλων, επίσης και ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (από τις 3 Απριλίου) προς το υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία ζητούσαν να μάθουν το αποτέλεσμα ένορκων διοικητικών εξετάσεων αναφορικά με υποθέσεις σοβαρής υπόνοιας αυθαίρετης και παράνομης συμπεριφοράς αστυνομικών, που χρονολογούνται από τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή