Αναβρασμός στον παγκόσμιο στίβο σχετικά με τις διαγραφές

Αναβρασμός στον παγκόσμιο στίβο σχετικά με τις διαγραφές

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες αντιδράσεις έχει φέρει η πρόταση για διαγραφή των παγκοσμίων ρεκόρ του στίβου πριν από το 2005. Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές του παρελθόντος δηλώνουν έτοιμοι να καταφύγουν στα δικαστήρια εάν υλοποιηθεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (ΕΟΣ). Θετικοί για την εφαρμογή της εμφανίζονται εν ενεργεία αθλητές, διότι με την κατάργηση των ρεκόρ θα γίνουν αυτοί κάτοχοι ρεκόρ.

«Το 1987 ο Σβέιν Αρνε Χάνσεν (σ.σ. πρόκειται για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας) μου έδινε συγχαρητήρια για το ρεκόρ και σήμερα θέλει να μου το ακυρώσει. Τότε ήμουν η ηρωίδα της ημέρας και σήμερα ύποπτη». Με αυτά τα λόγια η Στέφκα Κονσταντίνοβα δήλωσε την αντίθεσή της στην πρόταση. Η Βουλγάρα πρωταθλήτρια, και σήμερα πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας της, κατέχει το ρεκόρ στο άλμα εις ύψος με 2,09.

Την απόφασή του να προσφύγει στα δικαστήρια ανακοίνωσε και ο Αλ Τζόινερ, σύζυγος της Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ: «Κάτι τέτοιο ατιμάζει τη μνήμη της Φλο Τζο», δήλωσε. Αντίθετη είναι και η Πόλα Ράντκλιφ, η οποία κατέχει από το 2003 το ρεκόρ στον μαραθώνιο (2:15.25). «Κάτι τέτοιο θα έβλαπτε τη φήμη και την αξιοπρέπειά μου», τόνισε. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάικ Πάουελ: «Η ακύρωση του ρεκόρ στο άλμα εις μήκος θα μου στερήσει αρκετές χιλιάδες δολάρια τον χρόνο. Η IAAF είναι διαθέσιμη να με αποζημιώσει;».

Υπέρ της διαγραφής των παγκόσμιων ρεκόρ είναι και η Ντάφνι Σκίπερς. Η πρωταθλήτρια κόσμου των 200 μ., εάν διαγραφούν τα πριν από το 2005 ρεκόρ, θα γίνει η ίδια κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ: «Κάποια από τα ρεκόρ εκείνης της δεκαετίας ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις εκείνη την εποχή. Πιστεύω ότι το άθλημά μας θα γίνει πιο καθαρό εάν διαγραφούν».

Η πρόταση αναμένεται να τεθεί στο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή