Ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν

Ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σηκωμένα από νωρίς τα μανίκια, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει ήδη τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου χωρίς η πολιτική του να εξαρτάται άμεσα από τη θέση που θα καταλάβει στα πλέι οφ και το ευρωπαϊκό εισιτήριο που της αντιστοιχεί. Ανεξάρτητα από το αν θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ, το συνολικό μπάτζετ του θα είναι μειωμένο κατά περίπου 30% σε σχέση με τον φετινό προϋπολογισμό. Οι περικοπές δεν αφορούν μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά αγγίζουν και την ΠΑΕ. Εχει ήδη ξεκινήσει η συρρίκνωση του προσωπικού, με στόχο να περιοριστεί το κόστος λειτουργίας της ομάδας και να μην προκύψει στο άμεσο μέλλον πρόβλημα με την αδειοδότηση.

Σημαντικά μειωμένο θα είναι και το μεταγραφικό μπάτζετ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνει ένα βαθύ «λίφτινγκ» στο έμψυχο δυναμικό. Θα λυθεί η συνεργασία με αρκετούς παίκτες που δεν έχουν ικανοποιήσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη και θα αποκτηθούν αρκετοί άλλοι, ώστε να υπάρχει ένα δυνατό και ανταγωνιστικό δίδυμο για κάθε θέση της ενδεκάδας. Πέρα από τους παίκτες το συμβόλαιο των οποίων λήγει (π.χ. Μέστο) και δεν υπολογίζονται, το κρίσιμο σημείο είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτη» οικονομικά λύση της συνεργασίας με ποδοσφαιριστές που έχουν μακροχρόνια συμβόλαια (π.χ. Ρινάλντι, Βέμερ) για να εξοικονομηθούν οι απαραίτητοι πόροι και να γίνουν μεταγραφές με τα χρήματα που ούτως ή άλλως θα δαπανούσε η ΠΑΕ για τα υπάρχοντα συμβόλαια. Με μια πρώτη εκτίμηση, υπολογίζεται ότι το εύρος των συμβολαίων αυτών μέχρι τη λήξη τους είναι περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Πρώτος στόχος, βέβαια, είναι να πωληθούν σε άλλες ομάδες όσοι δεν υπολογίζονται για να υπάρχει διπλό κέρδος με τα έσοδα από την πώληση και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν. Επειδή όμως στο πρόσφατο παρελθόν η διαδικασία πώλησης παικτών αποδείχθηκε «αγκάθι» για τον Παναθηναϊκό, είναι πιθανό να λυθούν κάποια συμβόλαια με την αντίστοιχη αποζημίωση. Οσο πιο καλά διαπραγματευθεί αυτές τις υποθέσεις ο Νίκος Λυμπερόπουλος, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το διαθέσιμο μπάτζετ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν θα είναι μεγάλο και θα χρειαστεί να γίνουν πολύ προσεκτικές επιλογές για ανέβει επίπεδο η ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή