Μακροχρόνια μίσθωση του κέντρου αθλητών Καρπενησίου

Μακροχρόνια μίσθωση του κέντρου αθλητών Καρπενησίου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διενέργεια διαγωνισμού για τη μακροχρόνια μίσθωση από ενδιαφερόμενους επιχειρηματικούς ομίλους του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου, το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 211 στρεμμάτων, αποφάσισε ο δήμος του δημοφιλούς προορισμού.

Το Κέντρο, που εγκαινιάστηκε το 2002, βρίσκεται 5 χλμ. από το κέντρο του Καρπενησίου. Αιτία για τη δημιουργία του ήταν η κάλυψη αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η γεωγραφική του θέση με το υψόμετρο των 900 μ., οι κλιματολογικές συνθήκες κατά την καλοκαιρινή περίοδο και οι εγκαταστάσεις του το καθιστούν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αθλητικά κέντρα προετοιμασίας της χώρας.

Ο Δήμος Καρπενησίου έλαβε την απόφαση μίσθωσης του Κέντρου καθώς διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να συντηρήσει, λειτουργήσει και εκσυγχρονίσει τον χώρο με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους. Επιδίωξη του δήμου είναι η ανάδειξη του Κέντρου ως ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά κέντρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πάντως, σε εθνικό επίπεδο η Ελλάδα εκτός ολίγων εξαιρέσεων και παρά τις δυνατότητες που διαθέτει, δεν έχει συνδέσει επαρκώς τον αθλητισμό με τον τουρισμό για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών.

Το Κέντρο Καρπενησίου έχει φιλοξενήσει ποδοσφαιρικές ομάδες της Super League, ομάδες μπάσκετ, αθλητές στίβου κ.ά. για τη βασική τους προετοιμασία. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται 2 γήπεδα ποδοσφαίρου εκ των οποίων το ένα διαθέτει κερκίδες 1.500 ατόμων και στίβο 400 μ. με 8 διαδρομές και το άλλο, στίβο με 6 διαδρομές, γήπεδο ρίψεων, 3 γήπεδα μπάσκετ, από 2 γήπεδα τένις, βόλεϊ και χάντμπολ, δρόμο τζόκινγκ μήκους 2 χλμ., κλειστό προπονητήριο, κτίριο διοίκησης, εκπαίδευσης και αναψυχής, κτίριο αποδυτηρίων και κτίριο κερκίδων.

Το τεύχος του διαγωνισμού θα περιλαμβάνει ειδικούς όρους για τη δωρεάν χρήση χώρων του Κέντρου από τους δημότες, τους μαθητές καθώς και από τον δήμο –για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων– ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Eπιπλέον, θα ζητηθεί από τον μισθωτή οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν να καλυφθούν κατά προτεραιότητα από δημότες Καρπενησίου, ενώ θα αξιολογηθεί και τυχόν πρότασή του για επέκταση των εγκαταστάσεων του Κέντρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή