Μποϊκοτάρουν τη Λεπέν διεθνή μέσα ενημέρωσης λόγω της απαγόρευσης εισόδου σε ορισμένους δημοσιογράφους

Μποϊκοτάρουν τη Λεπέν διεθνή μέσα ενημέρωσης λόγω της απαγόρευσης εισόδου σε ορισμένους δημοσιογράφους

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μποϊκοτάρισμα της Μαρίν Λεπέν από διεθνή μέσα ενημέρωσης έχει προκαλέσει η απόφαση της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου να μην επιτρέψει την είσοδο σε δημοσιογράφους ορισμένων μέσων για «λόγους ασφαλείας» ή διότι «δεν υπήρχε χώρος».

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανακοίνωσε ότι δε θα παρευρεθεί στο κέντρο της Λεπέν, ενώ το Bloomberg επίσης ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει τον απεσταλμένο του. «Δεν παριστάμεθα σε εκδηλώσεις από τις οποίες αποκλείονται άλλα αξιόπιστα μέσα. Πιστεύουμε στα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης», σχολίασε η επικεφαλής του γραφείου του Bloomberg στο Παρίσι, Ζεραλντίν Αμιέλ. Ανάλογη στάση αποφάσισε να τηρήσει και η γαλλική εφημερίδα Liberation.

«Ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους μας, η ομάδα σύνταξης της Libération, που δεν γνωρίζει έως αυτή την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές εάν θα αντιμετωπίσει το ίδιο μέτρο, αποφάσισε να μην πάει στη βραδιά που οργανώνει το ακροδεξιό κόμμα. Αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα, που αντίκεινται στην ελευθερία της ενημέρωσης πρέπει να σταματήσουν, όπως ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων στις εκδηλώσεις» επισήμανε από την πλευρά του σε ένα άρθρο ο Ζοάν Ιφναζέλ, αναπληρωτής διευθυντής της Libération.

«Ως ένδειξη αλληλεγγύης, μποϊκοτάρουμε επίσης την εκλογική βραδιά του FN» γνωστοποίησε το περιοδικό Les Inrocks στο Twitter.

Νωρίτερα, με αναρτήσεις τους στο Twitter, δημοσιογράφοι των ενημερωτικών ιστότοπων Buzzfeed, Mediapart, Les Jours, Rue89, StreetPress, Politico, Bondy Blog, Explicite, Brut, Konbini, όπως επίσης του περιοδικού Politis και της εκπομπής Quotidien του TMC κατήγγειλαν ότι δεν τους δόθηκαν διαπιστεύσεις από το ακροδεξιό κόμμα.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον ιστότοπο Mediapart, στην εκπομπή Quotidien και στον δημοσιογράφο του περιοδικού Marianne, που συνέγραψε το βιβλίο- έρευνα για τη Μαρίν Λεπέν, είχε ήδη απαγορευτεί η είσοδος στη βραδιά των εκλογών στο Ενίν Μπομόν (Πα ντε Καλαί).

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή