Συγχαρητήρια Τραμπ σε Μακρόν-Συγχαίρει και η Ευρώπη

Συγχαρητήρια Τραμπ σε Μακρόν-Συγχαίρει και η Ευρώπη

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για την "μεγάλη νίκη" του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, συμπληρώνοντας ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του.

«Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν για τη μεγάλη του νίκη σήμερα και την εκλογή του στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας. Ανυπομονώ πολύ να συνεργαστώ μαζί του!» επισήμανε ο Τραμπ με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Congratulations to Emmanuel Macron on his big win today as the next President of France. I look very much forward to working with him!

Ευρωπαϊκά συγχαρητήρια

Τα θερμά τους συγχαρητήρια στον νικητή των γαλλικών εκλογών Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασαν επίσης Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι, ξεκινώντας κιόλας αμέσως μετά τη δημοσίευση των πρώτων exit polls, τα οποία έδειχναν ξεκάθαρα τη συντριπτική επικράτηση του κεντρώου υποψηφίου.   

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για την νίκη του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, με επίσημη ανακοίνωση που έστειλε με mail το γραφείο της.

«Η Βρετανίδα πρωθυπουργός στέλνει τα θερμά της συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για την εκλογική επιτυχία του. Η Γαλλία είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας και προσβλέπουμε σε συνεργασία με τον νέο πρόεδρο σε ένα ευρύ πεδίο κοινών προτεραιοτήτων», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Αντίστοιχη ήταν και η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ο οποίος, αφού συνεχάρη τον Μακρόν για την επικράτηση του, χαρακτήρισε τη νίκη του νίκη για μία ενωμένη Ευρώπη.

«Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν. Η νίκη σου είναι μία νίκη για μία ισχυρή ενωμένη Ευρώπη και για την γαλλογερμανική φιλία», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Στέφεν Ζάιμπερτ στο Twitter.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του νεοεκλεγέντα Γάλλου προέδρου, ο Μακρόν είχε μία πολύ «θερμή» τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, στην οποία ανέφερε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει στο Βερολίνο το συντομότερο δυνατό.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε την πρώτη του επαφή με έναν ξένο ηγέτη, (συγκεκριμένα) με την Άνγκελα Μέρκελ. Συνομίλησαν για περίπου 10 λεπτά και η συνδιάλεξή τους ήταν πολύ θερμή», διευκρίνισαν οι πηγές. 

«Ζήτω ο πρόεδρος Μακρόν. Μια ελπίδα πλανάται πάνω από την Ευρώπη», έγραψε στο μεταξύ ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι στον λογαριασμό του στο Twitter, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

«H ξεκάθαρη νίκη του Μακρόν γράφει μια σελίδα ελπίδας για την Γαλλία και την Ευρώπη» έκρινε από την μεριά του ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς, Ματέο Ρέντσι. Στενοί συνεργάτες του Ρέντσι, τις τελευταίες ημέρες, σημείωναν τη μεγάλη ομοιότητα του εκλογικού προγράμματος του Μακρόν με τις θέσεις του αρχηγού του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Αφού συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Γάλλο πρόεδρο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έδωσε τα συγχαρητήρια του και στον γαλλικό λαό για την επιλογή του, καθώς επέλεξε την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφοσύνη σε βάρος της τυραννίας και της παραπληροφόρησης.  

Congratulations @EmmanuelMacron. Congratulations to French people for choosing Liberty, Equality and Fraternity over tyranny of fake news.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή