Πρωταθλητής Ελλάδος ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ, σε αγώνα με πρωταγωνιστή τα επεισόδια

Πρωταθλητής Ελλάδος ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ, σε αγώνα με πρωταγωνιστή τα επεισόδια

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Το τρίτο, σερί, πρωτάθλημα κατέκτησε η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης «έσπασε» για δεύτερη φορά την έδρα του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών. Νίκησε με 3-1 σετ (25-22, 21-25, 25-22, 25-14) ύστερα από αγώνες που αποτελούσαν διαφήμιση για το άθλημα του βόλεϊ. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, όμως, ακολούθησαν σκηνές που δεν τιμούν τον χώρο του αθλητισμού και τους γηπεδούχους. Οι φίλοι των «Πειραιωτών» αρνούμενοι να δεχτούν την ήττα πέταξαν δεκάδες αντικείμενα (καρέκλες, μπουκάλια κλπ.) στον αγωνιστικό χώρο.

Οι αθλητές του Χόρχε Ελγκέτα είχαν πάει στου Ρέντη αποφασισμένοι να φύγουν με το τρόπαιο. Με τον Ντάντε και τον Σαφράνοβιτς σε εκπληκτική ημέρα πήραν το πρώτο σετ. Οι «ερυθρόλευκοι», χάρη στον Αγκάμεζ κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ενώ το τρίτο σετ έμοιαζε… σαν επανάληψη του πρώτου. Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος σε όλου τους τομείς από τον αντίπαλό του. Ο Ελγκέτα κατάφερε να «εξουδετερώσει» το μεγάλο όπλο των «Πειραιωτών», τον Αγκάμεζ, και η ομάδα του υπερίσχυσε με 25-22.

Και κάπου εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού μετατράπηκαν σε… κομπάρσους. Στο 4ο σετ υπήρχε μόνο μία ομάδα στο «Μελίνα Μερκούρη» και αυτή ήταν του ΠΑΟΚ. Με τον Ντάντε σε ρόλο ηγέτη ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης πήρε από την αρχή προβάδισμα (6-1), με τη διαφορά να φτάνει στο 17-6 για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με 25-14, από τα χέρια του Ντάντε.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης έπεσαν και οι τίτλοι τέλους στην καλή εικόνα που υπήρχε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» άρχισαν να πετάνε μπουκάλια και σπασμένα καθίσματα προς τους παίκτες, ενώ κάποιοι «θερμοκέφαλοι» κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον αγωνιστικό χώρο. Εξαιτίας των επεισοδίων δεν πραγματοποιήθηκε μετά τον αγώνα η απονομή του τροπαίου.  

 

«Κρυβόμουν κάτω από μία καρέκλα»

Απογοητευμένοι ήταν οι παίκτες και των δύο ομάδων με όσα επακολούθησαν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Τόσο οι αθλητές του Ολυμπιακού, όσο και του ΠΑΟΚ κινδύνευσαν να τραυματιστούν από τα εκατοντάδες αντικείμενα που έπεσαν σαν βροχή στο ταραφλέξ του Ρέντη. «Ήταν κάτι που δε μπορώ να το περιγράψω. Ύστερα από μία μεγάλη νίκη της ομάδας μου, αντί να την πανηγυρίσω, αναγκάστηκα να κρυφτώ κάτω από μία καρέκλα για να γλυτώσω από τα αντικείμενα. Κάποια από αυτά, όμως, με χτύπησαν. Πρέπει να υπάρξουν μεγάλες τιμωρίες. Δε μπορεί να συμβαίνει αυτό», υπογράμμισε ο Θάνος Τερζής.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή