Την επόμενη εβδομάδα τα μέτρα στη Βουλή

Την επόμενη εβδομάδα τα μέτρα στη Βουλή

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τετραήμερο 15-18 Μαΐου αποτελεί, σύμφωνα με νέα, σημερινή, εκδοχή το επικρατέστερο σενάριο για τη συζήτηση και έγκριση από την εθνική αντιπροσωπεία των μέτρων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε άτυπη συζήτησή του με δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής, η συζήτηση με την διαδικασία του «επείγοντος» στις αρμόδιες Επιτροπές (Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης) θα γίνει την Δευτέρα και την Τρίτη 15-16/5, και αμέσως μετά, το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 17-18/5 στην Ολομέλεια. Αυτό σημαίνει ότι το νομοθέτημα πιθανότατα θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή 12 Μαΐου

Ο κ. Βούτσης εκτίμησε, με αφορμή σχετική ερώτηση, πως όχι απλώς δεν θα υπάρξει πρόβλημα «διαρροών» από την δικομματική πλειοψηφία, αλλά και ότι θα υπάρξουν κοινοβουλευτικές ομάδες άλλων κομμάτων που θεωρείται πιθανόν να να ψηφίσουν θετικά κάποια από τα «αντίμετρα», δηλαδή –σύμφωνα με την κυβερνητική επιχειρηματολογία- τα θετικά μέτρα που αποφασίστηκαν στις διαπραγματεύσεις. Ιδιαίτερα, ελέχθη, μεγάλο πρόβλημα θα έχει η αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως με τα φορολογικού χαρακτήρα «αντίμετρα». Υπό το πρίσμα αυτό ο κ. Βούτσης επανέλαβε μια θέση που έχει ακουστεί στο παρελθόν από κυβερνητικά χείλη, ότι δηλαδή από τα μέτρα κάποιοι θα έχουν απώλεια και κάποιοι θα ωφεληθούν.

Ενδιαφέρον έχει πως ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι όλοι οι βουλευτές την ώρα που θα κληθούν να ψηφίσουν θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα σχετικά με το χρέος. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το πώς αυτό θα επιτευχθεί («όλα θα γίνουν» ακούστηκε να λέει), περιοριζόμενος να προσθέσει πως ούτως ή άλλως, τέσσερις ημέρες αργότερα το Eurogroup θα κληθεί να αποφασίσει επ’ αυτών. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό, πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή