ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η λακωνική κουζίνα σε 224 σελίδες

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ

Δεν είναι καινούργιο, αλλά είμαι υπερήφανη που ανακάλυψα τη νέα, αναθεωρημένη του έκδοση. Το βιβλίο της Μαρίας Καράμπελα «Γεύσεις λακωνικής γης, από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο» (εκδ. Πατάκη) καταγράφει τις μοναδικές συνταγές του τόπου της.

Η κ. Καράμπελα επισκέφτηκε χωριά, σπιτικά, κουζίνες και συγκέντρωσε έναν θησαυρό. Μαγιά και πηγή έμπνευσης υπήρξαν οι συνταγές της γιαγιάς της. Σκοπός η διάσωση της παραδοσιακής κουζίνας των Λακώνων, μιας κουζίνας που, λόγω της κλειστής κοινωνίας, δέχτηκε ελάχιστες ξένες διατροφικές επιρροές. Οι συνταγές παρουσιάζονται ανά εποχή. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η λίστα με τα σκεύη που χρησιμοποιούσαν, τα κείμενα με τα συμπεράσματα από την καταγραφή και η... αναζήτηση του μέλανα ζωμού.


Θα το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ