ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαλοπούλα με μαστέλο Χίου και ντομάτα

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πουλερικά, Εύκολα και Γρήγορα, Συνταγές, Τυριά, Ντομάτα, Κυρίως Πιάτο, Γαλοπούλα

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄ Ψήσιμο: 25΄ 
 

Υλικά (για 6 άτομα)
  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε 6 μερίδες (πάχους περίπου 3 εκ.)
  • 400 γρ. μαστέλο, κομμένο σε 6 φέτες (χιώτικο τυρί από φρέσκο αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα, με λαστιχωτή υφή και λευκό χρώμα) ή φορμαέλα ή ταλαγάνι
  • 5 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια (ή 25 ντοματίνια, κομμένα στη μέση)
  • τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα γαλοπούλας για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα απλώνουμε σε ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε πάνω σε κάθε φιλέτο γαλοπούλας μία φέτα μαστέλο και από πάνω το μείγμα με την ντομάτα. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25  λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η γαλοπούλα.  

Τι πίνουμε
Ενα λευκό κρασί περασμένο από βαρέλι. Ενα Chardonnay, ένα κρητικό χαρμάνι...

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ