ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tετ - α - τετ Μητσοτάκη με τον Υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα, συνάντηση με τον Βαυαρό Υπουργό Οικονομικών, κ. Μάρκους Σέντερ. 

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Βαυαρό Υπουργό Οικονομικών για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία. Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κύμα λαϊκισμού στην Ευρώπη παρουσιάζει σημάδια υποχώρησης.

Εξετάσθηκαν, επίσης, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ε.Ε. και ιδίως σε ό,τι αφορά το Brexit και το μεταναστευτικό.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της συνέχισης εφαρμογής της Συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Επίσης, υπογράμμισε την ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ επισήμανε την ανάγκη διατήρησης ανοιχτών των διαύλων επικοινωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Από πλευράς του, ο Βαυαρός Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ