Η σύγχρονη οικογένεια «της καρδιάς»

Η σύγχρονη οικογένεια «της καρδιάς»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωρίζοντας ότι ο Μακρόν πέρασε μια «οδύσσεια» για να κατακτήσει τελικά την ευτυχία στο πλευρό τής κατά 24 χρόνια μεγαλύτερής του Μπριζίτ Τρονιέ, καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, σχεδόν συγκινητική, την προσπάθεια του νέου προέδρου της Γαλλίας να εμφανιστεί ως δυναμικός υπερασπιστής μίας νέας, σύγχρονης μορφής οικογένειας, έγραφε πριν από λίγες μέρες στον «Νιου Γιόρκερ» η Λόριν Κόλινς. «Μιλάει για το μέλλον, αλλά δεν έχει παιδιά ο ίδιος!», κατήγγειλε στην πρωτομαγιάτικη ομιλία του ο πατέρας της Μαρίν Λεπέν και ιδρυτής του κόμματός της, Ζαν-Μαρί Λεπέν. Η αντίθεση με την αντίπαλό του ήταν, πράγματι, εντυπωσιακή: η Μαρίν Λεπέν έχει τρία παιδιά από δύο γάμους και διατηρεί σχέση με τον αντιπρόεδρο του Εθνικού Μετώπου. Οπως ανέφερε η Κόλινς, η αιχμή του Λεπέν εις βάρος του Μακρόν είναι ότι είναι ευνούχος στην πράξη, μαζί με μια υπόνοια περί ομοφυλοφιλίας και ειδυλλίου με τον επικεφαλής του Radio France, Ματιέ Γκαλέ. Η αντίδρασή του στο σχόλιο του ακροδεξιού ηγέτη ήταν μια παθιασμένη απόρριψη της κοινωνικής νόρμας, που περιορίζει την πατρότητα στον άνδρα και το σπέρμα του: «Είμαι εχθρός της οικογένειας επειδή η δική μου είναι λίγο διαφορετική;.. Κύριε Λεπέν, έχω παιδιά και εγγόνια της καρδιάς. Είναι μια οικογένεια που πρέπει να οικοδομήσεις, μία οικογένεια που πρέπει να κατακτήσεις, που δεν σου χρωστά τίποτα και την οποία εσείς ποτέ δεν θα έχετε!».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του νεοεκλεγέντος προέδρου, ένα πρόσωπο παρέμεινε σταθερά στο πλευρό του, η σύζυγός του Μπριζίτ: διαχειρίστηκε την ατζέντα του, διόρθωνε τις ομιλίες του και τον συμβούλευε για τις εμφανίσεις του. Σήμερα, σε μια χώρα όπου ο ρόλος της πρώτης κυρίας δεν περιλαμβάνει επίσημες υποχρεώσεις και οι προεδρικές σύζυγοι μένουν συνήθως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η Μπριζίτ Τρονιέ-Μακρόν φαίνεται έτοιμη να αλλάξει τα δεδομένα και να συνεχίσει να παίζει ενεργό ρόλο στο επόμενο κεφάλαιο της πολιτικής καριέρας του συζύγου της. Ο Μακρόν έχει δηλώσει ότι θα προτείνει εντός των πρώτων εβδομάδων της προεδρίας του την καθιέρωση ενός επίσημου, αλλά αμισθί, ρόλου για την Πρώτη Κυρία, τον οποίο μάλιστα θα βοηθήσει να καθοριστεί η ίδια η Τρονιέ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή