Κοντά σε συμφωνία με τράπεζες και επενδυτές βρίσκεται η «Καλογήρου»

Κοντά σε συμφωνία με τράπεζες και επενδυτές βρίσκεται η «Καλογήρου»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ κοντά στην τελική συμφωνία με τις τράπεζες και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές βρίσκεται πλέον η υπόθεση της σωτηρίας της εταιρείας Φ. & Κ. Λεμονής (γνωστή με την επωνυμία «Καλογήρου»). Χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε την αίτηση των πιστωτριών τραπεζών για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος της εταιρείας, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας ήταν προγραμματισμένη νέα συνάντηση ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη με στόχο να υπάρχει θετική κατάληξη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το σχέδιο για τη σωτηρία της Φ. & Κ. Λεμονής προβλέπει τα εξής:

• Στο νέο εταιρικό σχήμα πλειοψηφών μέτοχος θα είναι ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις, ενώ μικρότερη συμμετοχή θα έχουν τα Αττικά Πολυκαταστήματα, αλλά και η οικογένεια Λεμονή, η τελευταία με ποσοστό 15% με 20%.

• Ολα τα ακίνητα της επιχείρησης θα μεταβιβασθούν στις τράπεζες.

• Η απομείωση του δανεισμού που σήμερα ανέρχεται σε περίπου 61 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω της μεταβίβασης των ακινήτων, αλλά και μέσω διαγραφής χρεών. Με βάση τον ισολογισμό του 2015, η αξία των ακινήτων ανέρχεται σε 24,22 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών, 55,12 εκατ. ευρώ, προέρχεται από τη μη αποπληρωμή κοινού ομολογιακού δανείου που είχαν χορηγήσει στην εταιρεία οι Alpha Bank, Eurobank και Εμπορική (πλέον έχει εξαγορασθεί από την Alpha Bank) και έληξε στις 21/10/2016.

• Στη νέα εταιρεία θα μεταβιβασθούν τα σημεία πώλησης και τα σήματα, ενώ θα αναλάβει την υποχρέωση να διατηρήσει και τους εργαζομένους. Οι νέοι επενδυτές θέλουν να διατηρήσουν τα ισχυρά σήματα που έχει η εταιρεία «Φ & Κ Λεμονής» και ειδικά την ιστορική επωνυμία «Καλογήρου».

Μία από τις πρώτες κινήσεις του νέου σχήματος θα είναι να ανοίξουν ξανά όλα τα καταστήματα, να μπουν εμπορεύματα στα ράφια και στις βιτρίνες και να γίνουν σε κάποια εργασίες ανακαίνισης. Επίσης, θα αυξηθεί ο χώρος των shops in shop «Καλογήρου» εντός των πολυκαταστημάτων Attica.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή