Εμπαιναν στο γήπεδο χωρίς να δείξουν εισιτήριο

Εμπαιναν στο γήπεδο χωρίς να δείξουν εισιτήριο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η πρόληψη και η ευθύνη απουσιάζουν από οποιονδήποτε θεσμικό φορέα ενεπλάκη στην διοργάνωση του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, τότε είναι αναμενόμενο να συμβεί ό,τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στον Βόλο. Με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, περίπου 200 άτομα συνεπλάκησαν ανηλεώς επί περίπου 50 λεπτά σε μια στενή πεζογέφυρα που ένωνε τις κερκίδες που βρίσκονταν οι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Με ευθύνη τόσο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και της ΠΑΕ ΑΕΚ, τα εισιτήρια δόθηκαν ως επί το πλείστον σε συνδέσμους και από εκεί είναι άγνωστο σε ποιους ανθρώπους κατέληξαν, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποια εισιτήρια δεν έγραφαν καν όνομα. Πέραν των ευθυνών που βαραίνουν τις δύο ΠΑΕ, η αστυνομική δύναμη που ήταν πολύ ισχυρή στον Βόλο, περιέργως δεν προέβλεψε πως η πεζογέφυρα μπορούσε να μετατραπεί σε «αρένα», καθώς για 50 λεπτά οι χούλιγκαν επιδίδονταν σε κανονική μάχη. Με μαχαίρια (!), καδρόνια, καρέκλες, φωτοβολίδες και κάθε πιθανό και απίθανο αντικείμενο που βρέθηκε στην κατοχή τους δεν σταμάτησαν τις βιαιοπραγίες, παρά μόνο μετά την –ιδιαίτερα– καθυστερημένη επέμβαση της αστυνομίας με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού που επέτρεψε να διεξαχθεί ο αγώνας σε ένα ακατάλληλο γήπεδο, αλλά και η ΕΠΟ. Οι ζημιές που υπέστη το στάδιο από τα επεισόδια, κάποια εκ των οποίων σημειώθηκαν και στην κερκίδα των επισήμων με μικρότερη ένταση, φτάνουν τις 300.000 ευρώ.

Φίλαθλοι τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό και επικοινώνησαν με την «Κ» που ήταν παρούσα στον χώρο, ανέφεραν πως παρά το γεγονός πως είχαν εισιτήριο, δεν χρειάστηκε να το δείξουν σε κανέναν για να εισέλθουν στο γήπεδο.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το 5ο Κύπελλο της ιστορίας του και πρώτο στο ποδόσφαιρο μετά το 2003 μετά τη νίκη του με 2-1 επί της ΑΕΚ (Μπίσεβαρ 24΄, Ενρίκε 82΄ – Χριστοδουλόπουλος 26΄). Το γκολ της νίκης από τον Πέδρο Ενρίκε σημειώθηκε από προφανέστατη θέση οφσάιντ, με την ΑΕΚ να ανακοινώνει την Κυριακή πως ο αγώνας ήταν «μια πρωτοφανής κλοπή τίτλου». Ακριβώς μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε δηλώσει πως ο επόπτης Καλφόγλου «είναι στημένος», ενώ περιχαρής είχε εμφανιστεί ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ΠΑΟΚ απαντώντας λίγες ώρες αργότερα στην ανακοίνωση της ΑΕΚ, ανέφερε πως τα «διαιτητικά λάθη ήταν μοιρασμένα και ανθρώπινα». Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Κυριάκος Κυριάκος δήλωσε πως «αν η ΑΕΚ ζητήσει επανάληψη αγώνα θα συναινέσουμε», με την ΑΕΚ να τονίζει μέσω κύκλων πως η επανάληψη του αγώνα είναι πρακτικά ανέφικτη, θυμίζοντας πως και η ίδια το είχε προτείνει το 1999, σε έναν αγώνα με τον Αρη που είχε ευνοηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή