NEWSLETTER

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «πλατωνικός» Χέμινγουεϊ

To 1918, λίγο μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ βρέθηκε στην Ιταλία ως εθελοντής οδηγός ασθενοφόρου στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη μνήμη του επέστρεφε ξανά και ξανά η σκέψη της συμμαθήτριάς του Frances Elizabeth Coates (φωτ.), το όνομα της οποίας θα έδινε αργότερα στην ιστορία του με τίτλο «Up in Michigan». Παρότι η σχέση τους ήταν πλατωνική και εξαιρετικά σύντομη, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια τής έγραψε τουλάχιστον 100 γράμματα. Στα προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκαν φωτογραφίες του Χέμινγουεϊ, δημοσιεύματα από τα χρόνια της δόξα του, καθώς και ένα δεκασέλιδο κείμενό της για τα εφηβικά της χρόνια με τον «Ερνι».

Στους ρυθμούς της ΔΕΘ

Σε λίγες ημέρες  (11/5) ξεκινάει η 14η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης και στους ρυθμούς της αρχίζουν να συντονίζονται οι μεγάλοι πολιτιστικοί φορείς της πόλης. Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης ήδη ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει με περίπτερο στην έκθεση, όπως φυσικά και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπου θα μπορεί να βρει κανείς τα προγράμματα και τα κείμενα της τρέχουσας θεατρικής περιόδου, αλλά και λευκώματα, ξενόγλωσσες εκδόσεις καθώς και CD με μουσικές από παραστάσεις του θεάτρου. Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού προγράμματος της ΔΕΒΘ, το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει την Παρασκευή 12/5 στις 21.00, στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», την παράσταση «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη.

Αστυνομικό, τέλος…

Εχει πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 25 εκατομμύρια αντίτυπα. Εχει τιμηθεί με το βρετανικό βραβείο CWA John Creasy, το αμερικανικό Edgar Allan Poe Award, καθώς και με δύο βραβεία CWA Gold Daggers για το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα. Πριν από λίγες ημέρες, η μεγάλη κυρία της βρετανικής αστυνομικής λογοτεχνίας Μινέτ Γουόλτερς ανακοίνωσε ότι τελείωσε με το… αστυνομικό και το επόμενο βιβλίο της θα είναι ιστορικό μυθιστόρημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή