Πρόσωπα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δικαστήριο με την κατηγορία της βλασφημίας ενδέχεται να οδηγηθεί ο Αγγλος κωμικός, συγγραφέας και παρουσιαστής Στίβεν Φράι (φωτ.), εξαιτίας της δήλωσης που έκανε το 2015 κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για το ιρλανδικό κανάλι RTE. Οταν ρωτήθηκε αν είχε συναντήσει ποτέ τον Θεό, ο Φράι διερωτήθηκε γιατί πρέπει «να σέβεται έναν κακοπροαίρετο, ανόητο θεό που δημιούργησε έναν κόσμο γεμάτο αδικία και πόνο;». Αν και η σχετική νομοθεσία του 2009 δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ, η ιρλανδική αστυνομία είναι αναγκασμένη να διερευνήσει την υπόθεση μετά την καταγγελία ενός τηλεθεατή.

(…) Ο χαρακτηρισμός «παιδί θαύμα» είναι αρκετά επικίνδυνος. Πολλοί μουσικοί τον έχουν κερδίσει από τη μικρή τους ηλικία, αλλά η πορεία τους δεν ήταν ανάλογη. Αλλωστε, ένα παιδί δεν είναι δύσκολο ούτε να «σπάσει» από τη μεγάλη πίεση ούτε να υποκύψει στους πειρασμούς της ηλικίας του. Ο 13χρονος Ούγγρος πιανίστας Mihaly Boros φαίνεται ότι αντέχει. Ηδη σταρ στον χώρο της κλασικής μουσικής με συμμετοχές σε συναυλίες της φιλαρμονικής της χώρας του, ο Boros μόλις έκανε και το δισκογραφικό του ντεμπούτο, όπου ερμηνεύει Σκαρλάτι, Μπαχ, Μπετόβεν και Σοπέν, κερδίζοντας εξαιρετικές κριτικές.

(…) Εξαιρετική τραγουδίστρια, μουσικός, ηθοποιός, περφόρμερ, ένα πολυτάλαντο κορίτσι, η Μαίρη Τσώνη έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών. Εγινε ευρύτερα γνωστή ως η μικρή κόρη στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, από τη συνεργασία της με τον The Boy (Αλέξανδρο Βούλγαρη) με το σχήμα των Mary & the Boy, αλλά και από διάφορους ρόλους στο θέατρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή