Eπέκταση ολοήμερων σχολείων – Ιδρυση «ΑΕΙ Δυτικής Αττικής» ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Eπέκταση ολοήμερων σχολείων – Ιδρυση «ΑΕΙ Δυτικής Αττικής» ανακοίνωσε ο Τσίπρας

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκταση των ολοήμερων σχολείων ανακοίνωσε ο Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν 630 αίθουσες για προσφυγόπουλα «Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας.

Η πραγματική μαθησιακή διαδικασία γίνεται στο σχολείο και όχι στο πάρεργο των φροντιστηρίων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας.

«Σε αυτό ακριβώς στοχεύουν όλες οι αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση» είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει, πως στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται «η μάθηση και όχι η εξέταση».

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου ώστε να οδηγηθούμε στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, οι μαθητές θα έχουν λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες και το εθνικό απολυτήριο είναι αυτό που θα ορίζει την κατανομή των εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε την επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τον Σεπτέμβριο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το πρόγραμμα, είπε, θα επεκταθεί συνολικά σε 830 δημόσια σχολεία σε όλη τη χώρα και θα αφορά πάνω από 10.000 μαθητές.

Συνέχισε τονίζοντας ότι εντός της επόμενης τριετίας καθιερώνεται η 14ετης βασική εκπαίδευση στη χώρα που θα περιλαμβάνει το νήπιο και το προνήπιο και δεσμεύτηκε ότι κανένα παιδί άνω των 4 ετών δεν θα μένει εκτός νηπιαγωγείου. Στόχος επίσης είπε, είναι να μην υπάρχουν περισσότερα από 22 παιδιά ανά τμήμα.

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είπε ότι αναγνωρίζονται τα πενταετή προγράμματα σπουδών ως μάστερ, δηλαδή μεταπτυχιακά.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι μετά από διαδικασίες αξιολόγησης τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά θα συγχωνευτούν για να δημιουργήσουν ένα νέο ΑΕΙ που θα ονομαστεί Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Είπε ότι έρχεται την άλλη εβδομάδα νομοσχέδιο στη βουλή που προβλέπει ότι κανένας φτωχός φοιτητής δεν θα μένει εκτός μεταπτυχιακών σπουδών. Επίσης οι πρυτάνεις θα εκλέγονται σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από τους Πρυτάνεις για να υπάρχει συναίνεση.

Ανακοίνωσε την επανίδρυση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ενώ πρόσθεσε ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα με τους 20.000 αναπληρωτές μέσα στην επόμενη τριετία. Κι ακόμη ανακοίνωσε την ενίσχυση με 65 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο των πανεπιστήμιων από το 2018 και μετά.

Τέλος επεσήμανε ότι τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν 630 αίθουσες για προσφυγόπουλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή