Γερμανοί πολίτες συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν το κάψιμο των βιβλίων που οι ναζί έχουν χαρακτηρίσει «αντιγερμανικά», στην πλατεία «Μπέμπελ Πλατς» του Βερολίνου, το 1933. Τα βιβλία ρίχνουν στην πυρά φοιτητές, μέλη του Ναζιστικού Κόμματος, καίγοντας μεταξύ άλλων, έργα των Φρόιντ, Μαρξ, Μπρεχτ και Τσβάιχ. (AP Photo)

 

Κάτοικοι του Παρισιού πανηγυρίζουν τη νίκη του Φρανσουά Μιτεράν στις εκλογές της 10ης Μαΐου 1981, κρατώντας ένα σύμβολο του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μία αφίσα με τη φωτογραφία του νεοεκλεγέντα προέδρου. Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εκείνης της χρονιάς, ο Μιτεράν νίκησε τον αντίπαλο του, Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εσταίν με 51.76% έναντι 48.24% και έγινε ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας. (AP Photo/Paul Chiasson)

 

Με τη φανέλα της Νάπολι, ο Ντίεγκο Αρμάντο Μαραντόνα πανηγυρίζει την πρώτη κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος από την ομάδα του, τη σεζόν 1986-87. (AP Photo/Meazza Sambucetti)

 

Ο Νέλσον Μαντέλα δίνει τον προεδρικό όρκο στην Πρετόρια και γίνεται ο πρώτος μαύρος πρόεδρος του νοτιοαφρικανικού κράτους, το 1994. (AP Photo/David Brauchli)

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ