Flashback στη 10η Μαΐου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στη 10η Μαΐου-1

Γερμανοί πολίτες συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν το κάψιμο των βιβλίων που οι ναζί έχουν χαρακτηρίσει «αντιγερμανικά», στην πλατεία «Μπέμπελ Πλατς» του Βερολίνου, το 1933. Τα βιβλία ρίχνουν στην πυρά φοιτητές, μέλη του Ναζιστικού Κόμματος, καίγοντας μεταξύ άλλων, έργα των Φρόιντ, Μαρξ, Μπρεχτ και Τσβάιχ. (AP Photo)

 

Flashback στη 10η Μαΐου-2

Κάτοικοι του Παρισιού πανηγυρίζουν τη νίκη του Φρανσουά Μιτεράν στις εκλογές της 10ης Μαΐου 1981, κρατώντας ένα σύμβολο του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μία αφίσα με τη φωτογραφία του νεοεκλεγέντα προέδρου. Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εκείνης της χρονιάς, ο Μιτεράν νίκησε τον αντίπαλο του, Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εσταίν με 51.76% έναντι 48.24% και έγινε ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας. (AP Photo/Paul Chiasson)

 

Flashback στη 10η Μαΐου-3

Με τη φανέλα της Νάπολι, ο Ντίεγκο Αρμάντο Μαραντόνα πανηγυρίζει την πρώτη κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος από την ομάδα του, τη σεζόν 1986-87. (AP Photo/Meazza Sambucetti)

 

Flashback στη 10η Μαΐου-4

Ο Νέλσον Μαντέλα δίνει τον προεδρικό όρκο στην Πρετόρια και γίνεται ο πρώτος μαύρος πρόεδρος του νοτιοαφρικανικού κράτους, το 1994. (AP Photo/David Brauchli)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή