ΕΛΛΑΔΑ

Δάφνη: Eρευνα για τις ιατρικές βεβαιώσεις του 52χρονου δράστη

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών προκειμένου να ελεγχθεί η γνησιότητα των ιατρικών βεβαιώσεων που προσκόμισε ο 52χρονος δράστης του αποτρόπαιου βασανισμού και βιασμού της 20χρονης φοιτήτριας στη Δάφνη ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, σήμερα, Τρίτη, στον ανακριτή.

Ο δράστης, οι φρικαλέες πράξεις του οποίου έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος επανέλαβε όσα είχε ισχυριστεί και κατά την προανάκριση της αστυνομίας, ότι δηλαδή ότι έγινε, έγινε με την συναίνεση του θύματος, αν και η καταγραφή της εγκληματικής του συμπεριφοράς καταδεικνύει το αντίθετο.

Ο ίδιος και στο στάδιο της ανάκρισης, επέμενε ότι είναι τυφλός και ότι διακρίνει μόνον σκιές και όχι πρόσωπα, κάτι που επανέλαβε και ο δικηγόρος τον οποίο του διόρισε αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη.

Οι ισχυρισμοί του πάντως δεν έπεισαν τις αρμόδιες δικαστικές αρχές που αποφάσισαν με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα την προφυλάκισή του, ενώ παράλληλα θα ελεγχθούν και τα πιστοποιητικά αναπηρίας που προσκόμισε καθώς δεν διαθέτουν επίσημη ιατρική πιστοποίηση όπως απαιτεί ο νόμος.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ