ΔΟΜ: Σχεδόν 50.000 μετανάστες έχουν φθάσει φέτος στην Ευρώπη μέσω Μεσογείου

ΔΟΜ: Σχεδόν 50.000 μετανάστες έχουν φθάσει φέτος στην Ευρώπη μέσω Μεσογείου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα 49.310 μετανάστες και πρόσφυγες διέσχισαν τη Μεσόγειο θάλασσα και έφθασαν στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΟΜ, 41.196 άτομα έφθασαν στην Ιταλία, ενώ οι υπόλοιποι κατέληξαν στην Ελλάδα (5.555), την Ισπανία (2.426) και την Κύπρο (133).

Ενώ οι μετανάστες που έφθασαν στην Ευρώπη φέτος διά θαλάσσης είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (σχεδόν 190.000 αφίξεις), ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός, χωρίς να σημειώνει αντίστοιχη πτώση σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά 1.309 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχασαν μέχρι στιγμής φέτος τη ζωή τους, κυρίως στο πέρασμα της Κεντρικής Μεσογείου που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία, όπου 1.222 άτομα πνίγηκαν από τον Ιανουάριο. Άλλοι 87 θάνατοι καταγράφηκαν στα περάσματα της ανατολικής και της δυτικής Μεσογείου. Ο αριθμός των θυμάτων είναι λίγο μικρότερος σε σχέση με τους 1.380 θανάτους που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή