Εορτασμός της Ημέρας της Νίκης και στην Αθήνα

Εορτασμός της Ημέρας της Νίκης και στην Αθήνα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πορεία του Αθάνατου Τάγματος στη μνήμη των ηρώων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν το αποκορύφωμα των εορτασμών της Ημέρας της Νίκης κατά του φασισμού. Η πορεία, όπως και σειρά άλλων εκδηλώσεων οι οποίες ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 13 του μήνα διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Συντονιστικής Επιτροπής Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα, της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα και του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, παιδιά και εγγόνια των νικητών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου παρέλασαν από το προαύλιο της Ρωσικής Εκκλησίας (Ναός Αγίας Τριάδας) στην οδό Φιλελλήνων μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι στη μνήμη των Ελλήνων πεσόντων. Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν φωτογραφίες των πατεράδων, των παππούδων και προπάππων τους που είτε πολέμησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είτε εργάστηκαν στα μετόπισθεν για τη νίκη εναντίον των ναζί. Μετά την πορεία, στις 20.30 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου συναυλία, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων. Οπως τόνιζαν και οι διοργανωτές των επετειακών εκδηλώσεων, οι λαοί της Ρωσίας και της Ελλάδας αντιλαμβάνονται ότι μόνον η διαρκής υπενθύμιση της μεγάλης νίκης, η οποία πρέπει να περνάει από τη μια γενιά στην επόμενη, είναι αρκετή να αποτελέσει σταθερή εγγύηση αποτροπής νέων πολέμων και θα συμβάλει στην ειρήνη, την αλληλοκατανόηση και την εμπιστοσύνη μεταξύ των λαών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή