11η Διαβαλκανική Σύνοδος Αρχηγών ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα

11η Διαβαλκανική Σύνοδος Αρχηγών ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα πραγματοποιείται σήμερα η 11η Διαβαλκανική Σύνοδος των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης θα υποδεχθεί τους ομολόγους του από Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία. Στους αρχηγούς θα απευθυνθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι πρόεδροι των Στρατιωτικών Επιτροπών ΝΑΤΟ και Ε.Ε., καθώς και η διοικήτρια του Διακλαδικού Στρατηγείου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Νάπολη Μισέλ Χάουαρντ. Στη Σύνοδο θα εκπροσωπηθούν, επίσης, η Σλοβενία και η Κροατία.

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στις νέες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα στην Ανατολική Μεσόγειο και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται και ο τομέας της ασφάλειας είναι το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί και ομιλία επ’ αυτού. Ο γ.γ. του ΟΑΣΕ Λαμπέρτο Ζανιέρ θα αναπτύξει το θέμα «Γεωπολιτική σταθερότητα στη ΝΑ Ευρώπη – Ενεργειακές οδοί». Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, στο τέλος της συνόδου θα υπογραφεί από όλους τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ κοινό ανακοινωθέν. Θα ακολουθήσουν και διμερείς συναντήσεις των αρχηγών ΓΕΕΘΑ. Παρότι δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί κάτι σχετικό, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν ο κ. Αποστολάκης συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή