Τα επενδυτικά στοιχήματα των διαχειριστών κεφαλαίων

Τα επενδυτικά στοιχήματα των διαχειριστών κεφαλαίων

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, και ιδιαιτέρως όσων προέκυψαν από εταιρείες που συγχωνεύθηκαν, τα μετατρέψιμα ομόλογα αυτοκινητοβιομηχανιών και οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών προσελκύουν εσχάτως το ενδιαφέρον των διαχειριστών κεφαλαίων.

Ο κλάδος δεν βλέπει, αντιθέτως, θετικές προοπτικές για τις εταιρείες που έχουν σχέση με τον πετρελαϊκό κλάδο. Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από τις επιλογές των πιο μεγάλων ονομάτων στη βιομηχανία των hedge funds, όπως τις παρουσίασαν οι μεγαλύτεροι διαχειριστές κεφαλαίων στο ετήσιο επενδυτικό συνέδριο που έγινε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, στο Κέντρο Λίνκολν. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια του κλάδου των hedge funds. Πάνω από 3.000 άτομα συνέρρευσαν προκειμένου να ενημερωθούν για τις επενδυτικές επιλογές των γκουρού των hedge funds.

Ο Λάρι Ρόμπινς της Glenview Capital Management επισημαίνει πως οι επενδυτές έχουν εγκαταλείψει πλήρως ορισμένες μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Αιτία ήταν οι αυστηρές ρυθμίσεις στον κλάδο, οι οποίες οδήγησαν σε κύμα συγχωνεύσεων στις ΗΠΑ. Βλέπει μεγάλες προοπτικές ανόδου για τις μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που προέκυψαν από αυτές τις συγχωνεύσεις.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι η αγορά δεν αξιολογεί σωστά τη δυνατότητα των εταιρειών DXC Technologies Co., FMC Corp και Quintiles IMS Holgings Inc., τις οποίες ο ίδιος έχει επιλέξει.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Κιθ Μέιστερ της Corvex επιλέγει τις μετοχές της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, Διαδικτύου και πολυμέσων CenturyLink, που συμφώνησε να εξαγοράσει τη Level3Communications και ασκεί πιέσεις ώστε να παραμείνει στη νέα μεικτή εταιρεία ο Τζέφρεϊ Στόρεϊ, διευθύνων σύμβουλος της Level3.

Ο Τσαμάθ Παλιχαπιτίγια της Social Capital επιλέγει τα μετατρέψιμα ομόλογα της βιομηχανίας Tesla, που παράγει αυτοκίνητα αλλά πειραματίζεται και σε άλλους κλάδους: π.χ., στην παραγωγή μπαταριών αυτοκινήτων. Παραλληλίζει την εν λόγω εταιρεία με μια νέα Apple σε αρχικό στάδιο, ενώ σε ό,τι αφορά τον Ελον Μασκ, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, τον χαρακτήρισε «Τόμας Εντισον της γενιάς μας», μιλώντας στο επενδυτικό συνέδριο.

Η Ντέμπρα Φάιν της Fine Capital προτιμά την καναδική εταιρεία πολυμέσων και περιεχομένου για παιδιά DHX Media και προβλέπει άνοδο της μετοχής της κάπου ανάμεσα στα 20 και τα 30 δολάρια Καναδά, που αντιστοιχούν από 13,40 έως 20 ευρώ.

Ο Μπραντ Γκέρστνερ της Altimeter προβλέπει τριπλασιασμό της μετοχής της United Airlines. Σημειωτέον ότι το εν λόγω fund έχει επενδύσει στον όμιλο United Continental Holdings περισσότερα από όσα έχει επενδύσει σε άλλη εταιρεία.

Ο Ντέιβιντ Σέρα της Algebris επιλέγει την ιταλική τράπεζα UniCredit SpA, διότι προεξοφλεί ότι θα ενισχυθεί όχι μόνον από τη συγκέντρωση του κλάδου αλλά και από την έκθεσή της στη Γερμανία.

Ο Τζέφρεϊ Γκούντλαχ, που είχε προβλέψει την ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ και ενημέρωσε σχετικά τους παρευρισκόμενους στο προηγούμενο συνέδριο, επιλέγει τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) των αναδυόμενων αγορών, ενώ στοιχηματίζει εναντίον των ETF του δείκτη S&P 500.

Ο Μπιλ Ακμαν της Pershing Square βρίσκει «ελκυστικές» τις μετοχές του ομίλου μεσιτικών ακινήτων Ηoward Hughes Corp, που βρίσκονται, άλλωστε, στο χαρτοφυλάκιο του εν λόγω hedge fund για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιαδήποτε άλλη επένδυσή του.

Ο Κλιφ Ρόμπινς χαρακτηρίζει «ελκυστική αγορά» την επενδυτική Investors Bancorp, που παράγει περισσότερα κεφάλαια από πολλές εταιρείες του κλάδου της.

Τέλος, ο Ντέιβιντ Εϊχορν της Greenlight προέβη σε αρνητικές προβλέψεις για τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες για την εκμετάλλευση πετρελαιοπηγών, όπως η Core Laboratories, διότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου εξαντλούν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες εκτός ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή