Λαθρεμπόριο καυσίμων μέσω Ιταλίας – τέσσερις συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία

Λαθρεμπόριο καυσίμων μέσω Ιταλίας – τέσσερις συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομία κύκλωμα λαθρεμπόρων καυσίμων, το οποίο εισήγαγε ενεργειακά έλαια (καύσιμα κατώτερης ποιότητας) από την Ιταλία με βυτιοφόρο και τροφοδοτούσε τουλάχιστον ένα πρατήριο στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην Υπηρεσία είχε φτάσει η πληροφορία ότι ένα βυτιοφόρο έφτανε από το Μπάρι σε εβδομαδιαία βάση, μεταφέροντας τη συγκεκριμένη χημική ουσία σε πρατήριο στην περιοχή Παραμυθιά Ηγουμενίτσας. Από την Οικονομική Αστυνομία, εστάλη κλιμάκιο στην περιοχή και μετά από παρακολούθηση, διαπιστώθηκε ότι όντως το βυτιοφόρο μετέφερε την ουσία, σε ποσότητα 30 τόνων.

Συνελήφθησαν τόσο ο Ιταλός οδηγός του βυτιοφόρου, όσο και τρεις Ελληνες, ο ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι του πρατηρίου καυσίμων. Πιθανολογείται ότι το όχημα πραγματοποιούσε, σε εβδομαδιαία βάση το συγκεκριμένο δρομολόγια εδώ και περίπου έξι μήνες, μεταφέροντας την συγκεκριμένη ποσότητα, την οποία οι δράστες αποθήκευαν σε δεξαμενή αντίστοιχης χωρητικότητας, η οποία βρισκόταν στο εν λόγω πρατήριο.

Ερευνάται από τις αρχές αν η κατανάλωση γινόταν μόνο από το συγκεκριμένο πρατήριο ή αν υπήρχε κύκλωμα «εσωτερικής» διανομής της ουσίας και σε άλλα πρατήρια της περιοχής. Επιπλέον, αναμένεται το πόρισμα από το Χημείο του Κράτους, για να διευκρινιστεί για ποια χημική ουσία πρόκειται.

Πάντως, πρόκειται για ενεργειακό έλαιο με τιμή αγοράς πολύ χαμηλότερη από το πετρέλαιο που διανέμεται στα πρατήρια, ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν η ουσία χρησιμοποιούνταν αυτόνομα ή για να νοθεύσει καύσιμο το οποίο πωλείται στην αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή