Βούτσης: Εως το Σάββατο στη Βουλή τα προαπαιτούμενα – μέχρι 20 Μαΐου η ψήφισή τους

Βούτσης: Εως το Σάββατο στη Βουλή τα προαπαιτούμενα – μέχρι 20 Μαΐου η ψήφισή τους

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, και συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή ή το Σάββατο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, σύμφωνα με όσα ανέφερε το πρωί της Τετάρτης στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης.

Ακόμη, ο κ. Βούτσης γνωστοποίησε ότι μέχρι το επόμενο Σάββατο, 20 Μαΐου, τα μέτρα θα έχουν τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. 

Σημειώνεται ότι τα μέτρα του 2019 και του 2020 θα βρίσκονται σε διαφορετικά άρθρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τη σημασία της ψήφισης των μέτρων, καθώς εξελίσσεται η διεθνής συζήτηση για το χρέος, έτσι ώστε έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου να υπάρξει μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η συζήτηση για τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος έχει ωριμάσει αρκετά, ώστε να είναι εφικτή μια συμφωνία στο Eurogroup του Μαΐου. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, με τη συμπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία Σκα Κέλερ, με την πρόεδρο της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών, Γκάμπριελ Ζίμερ και Έλληνες ευρωβουλευτές. Όπως επεσήμανε ο Ν. Βούτσης, το θέμα των συζητήσεων στις συναντήσεις αυτές ήταν κυρίως η ατζέντα του μέλλοντος της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή